Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de l'Escala (Alt Empordà) han detingut una banda de lladres que han assaltat un jubilat mentre caminava pel carrer i li han robat una polsera d'or. Els delinqüents, tres noies i un jove, s'han situat al costat de la víctima amb el seu cotxe. Eren quarts de cinc de la tarda i l'home, que té 76 anys, caminava per l'avinguda Ave Maria. Dues de les dones han baixat del vehicle, han abordat la víctima, li han donat un cop de puny a la cara i l'han llançada per terra. Després, li han robat la polsera i han fugit amb el vehicle. La policia, que ha mobilitzat quatre dotacions (dues d'elles, mixtes) per intentar atrapar-los, els ha pogut interceptar i detenir just a la sortida de l'Escala. Els lladres viuen a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i les tres noies tenen antecedents. Arran de l'agressió el jubilat ha hagut d'anar al CAP. Té un hematoma a la cara i un fort cop a l'esquena.

El robatori amb violència ha tingut lloc pels voltants de tres quarts de cinc de la tarda, a plena llum del dia. Aleshores, la víctima, un jubilat de 76 anys veí del municipi, estava passejant per l'avinguda Ave Maria. El cotxe en què viatjaven els lladres se li ha aturat al costat i n'han baixat dues noies. Sense donar-li temps a reaccionar, les dones han ventat un cop de puny a la cara de la víctima i li han donat una empenta que l'ha fet anar per terra.

Un cop han tingut el jubilat indefens, les dues lladres li han arrabassat la polsera d'or que portava en un dels canells. Després, les noies han tornat a pujar al cotxe i han fugit del lloc. Després de rebre l'alerta, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han mobilitzat quatre patrulles (dues d'elles, mixtes) per intentar tallar la trajectòria als delinqüents abans no fugissin del poble.

Els agents han pogut localitzar la banda just quan el cotxe enfilava la Gi-632 a la sortida de l'Escala. Després d'identificar tots els integrants del grup, els han detingut per robatori amb violència i intimidació. Es tracta de tres noies (dues de 20 anys i una de 28) i d'un jove de 26 anys. Tots són de nacionalitat romanesa i viuen a Santa Coloma de Gramenet. Les noies, a més, tenen antecedents per fets similars.

El grup es troba a hores d'ara a la comissaria dels mossos de l'Escala. Passaran la nit a les garjoles en espera de ser posats a disposició judicial.

Arran de l'agressió, el jubilat de 76 anys ha hagut d'anar d'urgència al CAP del municipi. L'home presentava un hematoma a la cara i tenia un fort cop a l'esquena.