Jo no sé, benvolguts lectors, si la «Wiquipèdia.cat» s'ha fet mereixedora hereva de l'estultícia cultural desenvolupada pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà sota la direcció de l'anterior president Xavier Sanllehí i els seus consellers, gerent (per cert, aquest darrer, convençut de no haver copsat encara el seu nivell d'incompetència aspirava a liderar el PDECat a Figueres) i equip tècnic, que van retirar de la página web de la institució l'accés a la Bibliografía Intedisciplinària de l'Alt Empordà (una obra sufragada per tots el 68 municipis altempordanesos i que facilitava als habitants d'aquest planeta gaudir de més de quinze mil referències sobre la comarca vint i 24 hores al dia i 365 dies a l'any), o si hem de considerar el cas que els denunciaré com un mal de ventre o una manifesta voluntat per part d'algun redactor-controlador viquipedista que sospito respon al nom o àlies de «Cabot» de fer el paper inquisitorial de mà negra.

Que a què m'estic referint? Doncs molt senzill: Si van vostès al buscador Google i escriuen «Inés Padrosa» tindran accés als continguts que sobre l'autora empordanesa inclouen les versions catalana i castellana de la popular enciclopèdia Wikipedia-Wiquipèdia i podran comprovar, si els comparen, que mentre la versió espanyola incorpora una relació completa de les seves obres, divuit, totes elles referides a temes catalans, altempordanesos per a més precisió, acompanyades dels corresponents ISBN com a prova de la seva real publicació, en canvi, en la que es podria considerar com enciclopèdia catalana més popular per la facilitat d'accés, aquesta relació ha estat, no diu per què, retirada des del mes d'octubre. És a Espanya on no ens estimen? Si, en canvi, cerquen vostès algun altre autor empordanès podran comprovar com els incorporen amb detall la bibliografia. Es més, en alguns d'ells se citen com a referències-prova de les dades que s'aporten, obres de la censurada esborrades del seu currículum com el Diccionari Biogràfic de l'Alt Empordà. A un servidor mateix m'han respectat la cita completa dels meus cinc llibres publicats i això que són en castellà, d'una editorial madrilenya (l'Asociación Española de Normalización y Certificación) i de temes gens ni mica patriòtics.

Què ha passat? Doncs no ho sé i, per això torno a la pregunta inicial de si deu ser que l'estupidesa cultural s'està estenent, o que a la «Wiqui.cat» hi ha una mà negra, una Penèlope no se sap si de gènere masculí, femení o neutre que amb premeditació, traïdoria i potser nocturnitat es dedica a desfer el coneixement del que altres fan per la cultura catalana.

En qualsevol cas, algun responsable de «Wiquipedia, l'Enciclopèdia lliure"» hauria de dir-ne quelcom.