El veí de l'Escala de 76 anys que dijous va ser assaltat pel carrer per robar-li un braçalet d'or va patir una fractura d'húmer, contusions i un tall a la cella. Els testimonis van permetre una ràpida actuació policial, que va acabar amb els responsables detinguts.

Segons el relat de les persones properes a la víctima, l'home es dirigia a buscar els néts a l'escola situada al carrer Ave Maria, a la cèntrica plaça de les Escoles. Eren dos quarts de cinc de la tarda. En arribar a la meitat del carrer, una noia de nacionalitat romanesa d'uns 25 anys li va demanar una adreça. L'home li va indicar però la dona no va deixar de seguir-lo. La víctima va demanar-li més d'una vegada que no el continués seguint i el deixés tranquil perquè arribava tard a l'escola. En arribar al capdamunt del carrer on se situa la plaça i l'escola, la dona va estirar-li el braçalet d'or que portava al canell. L'home va agafar la mà de la jove perquè deixés anar el braçalet.

«De manera molt ràpida», relaten, va sortir d'un vehicle estacionat a l'inici del carrer avinguda Ave Maria una segona dona, de vint anys. Li va donar una empenta, va caure a terra, se li van trencar les ulleres i es va donar un cop a la cella, on va calet fer-li quatre punts. També es va fracturar l'húmer. La dona va pujar al vehicle, on l'esperaven dos homes. En la fugida asseguren que gairebé atropellen una persona. La familia agraeix l'ajuda de testimonis i policia. Un testimoni va veure la matrícula del cotxe i gràcies a aquest i altres, i a la ràpida actuació de la policia els van agafar poc després. L'home està espantat per l'episodi i es recupera de les lesions sofertes. Les quatre persones detingudes d'entre 20 i 28 anys, segons els Mossos, eren veïnes de Santa Coloma de Gramenet i de nacionalitat romanesa.