Figueres enllesteix la tercera fase dels Caputxins recuperant l'antic claustre

Els treballs només estan pendents dels retocs finals i permetran disposar de nous espais per fer-hi concerts i actes

07.11.2016 | 07:20
Figueres enllesteix la tercera fase dels Caputxins recuperant l'antic claustre

L'empresa adjudicatària de les obres de la tercera fase de l'antic convent dels Caputxins de Figueres té pràcticament enllestits els treballs, que han permès recuperar l'antic claustre de l'equipament, fer una nova sala i connectar tot l'edifici no només amb el nou auditori sinó també amb la part dedicada a oficines del Pla de Barris. L'actuació, que es va adjudicar per gairebé mig milió d'euros, suposarà disposar de nous espais per als quals ara el Govern està treballant per definir els usos. Per a més endavant es vol abordar la ordenació dels exteriors.

La recuperació de l'edifici es va iniciar l'any 2011 tot i que en el decurs dels treballs hi ha hagut diverses aturades per falta de finançament i algunes troballes, primer per unes antigues pintures que es van acabar conservant i després per la localització d'una bomba de la Guerra Civil. Finalment i després de dues llargues fases d'obres, l'espai principal -reconvertit en auditori amb capacitat per a 112 espectadors- va obrir portes per primera vegada al febrer d'aquest any. Uns mesos abans, concretament a l'octubre de 2015, es van iniciar les obres de la que havia de ser la tercera fase.
La intenció era dotar l'equipament d'un nou espai amb capacitat per a unes 200 persones més amb la possibilitat de fer-hi concerts a l'aire lliure. Fins aleshores, aquest espai que conforma un pati interior, però que es creu que podria haver estat el claustre del convent, comptava amb una coberta de vidre i s'havia estat utilitzant com a magatzem.

Aquesta intervenció està pràcticament acabada i també s'ha rehabilitat la façana de l'ala est del claustre, s'ha recuperat una sala que pot tenir usos polivalents i també les antigues obertures que hi havia. També s'han cobert dues sales a nord i una a est que han quedat com a magatzems i que abans estaven completament al descobert.

A banda d'això, els treballs han permès connectar tot l'edifici i fer-lo accessible no només des de l'entrada principal de l'auditori sinó amb una nova connexió amb les oficines del Pla de Barris i amb accés propi a la zona de l'antic claustre, una situació que pot permetre dotar-lo encara de més usos. Els treballs només estan pendents ara de la col·locació de llums i els darrers materials. La previsió és que s'entregui l'obra a finals d'aquest any. L'actuació es va adjudicar a l'empresa Argon per valor de 481.488,825 euros i comptaven amb una subvenció del PUOSC de 90.000.
L'alcaldessa, Marta Felip, diu que la ciutat ha aconseguit un equipament de primer ordre i que estan treballant en definir els usos del nous espais que s'han recuperat. "Ara estem treballant en el pla d'usos per donar vida a l'edifici més enllà del que es fa a l'auditori i que dinamitzi el barri. D'altra banda, Felip diu que la voluntat del Govern és continuar amb una darrera fase de reordenació dels exteriors i que permetria enjardinar la part posterior i obrir un nou vial de connexió.

La reforma d'aquest emblemàtic edifici s'acabarà després de cinc anys d'obres. Datat del segle XVII, es trobava en un avançat estat de deteriorament. Des que es va reobrir, s'hi han celebrat concerts, obres i també s'hi han fet d'altres actes com ara un Congrés dedicat als Drets Humans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Els estanys dels Aiguamolls, secs a l´estiu

Com cada any a aquesta època seguint el cicle natural dels de la zona mediterrània perden l´aigua...

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

L´accident va obligar a tallar carrils de la via i va generar retencions que van arribar als cinc...

Els Mossos retiren la via ferrada d´Albanyà per manca de seguretat

La unitat de muntanya la va revisar després que quatre persones resultessin ferides en caure una...

Un motorista ferit en un accident amb un senglar a Llançà

Un motorista ferit en un accident amb un senglar a Llançà

L'animal va creuar per la carretera local al vespre i va impactar contra la moto

Un ferit en un xoc entre dos camions a l´AP7 a la Jonquera

Un ferit en un xoc entre dos camions a l´AP7 a la Jonquera

L'accident ha obligat a tallar els dos carrils de la via on hi ha retencions

Castelló amplia el mercat de Terra de Trobadors fins a 120 parades i més carrers

Castelló amplia el mercat de Terra de Trobadors fins a 120 parades i més carrers

L'Ajuntament vol que sigui el mercat medieval de referència a Catalunya · S'han incorporat espais...

Enllaços recomanats: Premis cinema