Els veïns majors de 16 anys de l'Escala poden, a partir d'avui, fer propostes per a les inversions del 2017. És el procés participatiu que s'ha engegat perquè siguin els ciutadans qui decideixin el destí de 400.000 euros. Les propostes han de ser per a projectes que tinguin un cost màxim de 100.000 euros perquè la idea és que se'n puguin fer diversos.

Des de demà i fins a finals de novembre es pot presentar presencialment una butlleta que es distribuirà per les cases. S'haurà de portar a l'oficina d'Atenció Ciutadana, l'oficina de Turisme, la biblioteca municipal Víctor Català, el bar del casal dels jubilats i el bar del CER. També a través de la web, on hi haurà un formulari. Però cada ciutadà podrà presentar tantes propostes com vulgui. S'espera que es prioritzin les que tinguin un interès públic.

El procés s'ha encarregat a una empresa externa, Neòpolis, i el liderarà el síndic de Greugues, Carles Cervantes, i es calcula que s'allargarà uns cinc mesos. Una vegada recollides totes les propostes hauran de ser estudiades. Es fa un estudi previ per descartar les que no són viables. El procés es va presentar divendres al vespre en un acte a la sala municipal.