Vilafant cobrarà un recàrrec del 50% d'IBI per pisos desocupats d'entitats bancàries

La mesura s'ha inclòs a les ordenances fiscals per al 2017 per incentiviar que els posin al mercat

07.11.2016 | 10:46

Vilafant aplicarà un recàrrec del 50% el preu de l'IBI dels habitatges desocupats que estiguin en mans d'entitats bancàries. És una de les mesures de la modificació de les ordenances fiscals pel 2017, en aquest cas per promoure que es posin al mercat. En canvi, a les families en situació vulnerable se'ls donarà una subvenció per pagar l'impost.

L'IBI i l'impost d'Activitats Econòmiques són dos dels impostos on s'apliquen alguns canvis per ajudar a les families necessitades. Una de les maneres és intentar que els bancs comencin a moure les vivendes que tenen i mantenen desocupades. Tindran un recàrrec del 50% si mantenen els habitatges de Vilafant desocupats, segons l'Ajuntament, "amb la finalitat que es posin al mercat".

A Vilafant, com a altres poblacions, hi ha nombroses vivendes buides, una gran part en mans dels bancs que generen diverses problemàtiques. Justament un grup de pisos va ser ocupat per persones procedents de Figueres, d'un bloc desallotjat que també està en mans d'una entitat bancària.

Per a les persones necessitades, seguint els informes que elaborin Serveis Socials, hi haurà ajuts per a pagar l'BI. Les ajudes seran viarables depenent de les situacions de les families.

D'altra banda, les persones aturades i professionals que iniciïn una activitat empresarial al poble, estaran exempts de pagar la llicència d'activitats econòmiques i es bonificarà el 50% de l'impost sobre noves activitats empresarials, durant els primers cinc anys. També es bonificarà l'impost de vehicles impulsats per gas i la reducció d'aquest, en el cas de vehicles híbrids.

El regidor d'hisenda Francesc Gaspar, va destacar que l'Ajuntament continua aplicant polítiques fiscals que salvaguardin els interessos dels ciutadans de Vilafant. Segons Gaspar, tot i la hipotètica millora econòmica, encara hi ha moltes famílies al poble que ho passen malament per arribar a final de mes i per això es continuarà treballant, per ajudar els veïns que ho necessitin.

Les ordenances es van aprovar al darrer ple amb els vots a favor del PSC i ERC, mentre que CiU i PP van abstenir-se. El govern remarca que s'han treballat amb tota l'oposició

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

L´Estat cedeix a Figueres quatre solars per fer-hi aparcaments públics gratuïts

L´Estat cedeix a Figueres quatre solars per fer-hi aparcaments públics gratuïts

Juntament amb la reurbanització del carrer Joan Arderius, es crearan 120 places lliures de pagament

La Guàrdia Urbana de Figueres intervé dotze comptadors irregulars a la ciutat

La Guàrdia Urbana de Figueres va intervenir ahir un total de 12 comptadors irregulars...

Els estanys dels Aiguamolls, secs a l´estiu

Com cada any a aquesta època seguint el cicle natural dels de la zona mediterrània perden l´aigua...

Els Mossos retiren la via ferrada d´Albanyà per manca de seguretat

La unitat de muntanya la va revisar després que quatre persones resultessin ferides en caure una...

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

L´accident va obligar a tallar carrils de la via i va generar retencions que van arribar als cinc...

Enllaços recomanats: Premis cinema