Figueres celebrarà del 14 al 20 de novembre una nova edició de Figueres Galàctica amb xerrades, tallers, presentacions i la primera edició d'una Fira. Es rendirà homenatge a la cultura de l'oci japonesa.

Per celebrar la tornada a la gran pantalla de Star Wars, Oci Ficció va organitzar l'any passat una setmana amb activitats relacionades amb l'univers imaginat per George Lucas. Ara han decidit continuar però amb una temàtica diferent centrada en el Japó i el seu oci.

Expliquen que els primers impactes populars que es van rebre van ser Heidi i Mazinger-Z; seguint amb l'explosió del manga, l'anime i videojocs com Bola de Drac, AkiraSuper Mario i mantenint-se fins als nostres dies amb l'èxit de les obres de Miyazaki, One Piece Final Fantasy.

I del 14 al 20 de novembre, amb l'ajuda de diverses entitats i establiments, s'han organitzat diverses activitats per mostrar aquesta cultura tan llunyana i tan propera. Seran gratuïtes i pensades per a tots els públics.

Culminarà el diumenge amb la Fira que se celebrarà durant tot el dia a plaça Catalunya. Prèviament hi haurà, per exemple, la presentació de llibre Cuando Bruce Wayne se llamaba Bruno Díaz de l'autor Jorge Gard o la xerrada El Japó, jocs amb història mil·lenària, a càrrec del podcast Pulpo Frito.