La policia requisa a menors material per fer petites explosions

En un dels controls de la nit de Halloween van trobar salfumant, paper de plata i ampolles de plàstic en motxilles de diversos joves

10.11.2016 | 07:26

La policia de Roses va rertirar a menors d'edat material (salfumant, paper de plata i ampolles de plàstic) que poden ser utilitzats per generar petites explosions. Se'ls va treure el material i es va donar avís als pares. L'acte es va realitzar durant el dipositiu especial de la nit de Halloween establert per les incidències dels darrer sanys.

A les xarxes es poden trobar molts vídeos amb demostracions de com utilitzar aquests materials perquè explotin. Es necessita només una ampolla, introduir el paper d'alumini amb el salfumant, tancar l'ampolla, remenar i esperar.

Segons les fonts municipals, a Roses no els consta que se n'hagués utilitzat o almenys que hi hagués denúncies pels fets, però sí que es va detectar un grup de menors amb motxilles a l'interior de les quals es va trobar el material.

Les fonts policials consultades han informat que es tractava de menors d'uns dotze anys. Se'ls va retirar i es va avisar els pares. No va ser l'única actuació que es va portar a terme la nit de l'1 al 2 de novembre, tot i que ahir no els constava cap denúncia per bretolades.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, a preguntes del regidor del PP Àngel Tarrero constatava al darrer ple que hi va haver diverses actes de la policia d'aquesta nit al «que ja se li diu Servei de Halloween» perquè aquesta festa «que tradicionalment es feia al Mas Oliva s'ha anat estenent per tota la vila tenia una incidència molt forta». Per això va explicar que s' havia organitzat un control extraordinari aquella nit.

Mindan va relatar que, a banda dels joves amb els materials explosius, i de la retirada d'ous d'altres de menors, es va convidar a marxar diferents grups que es va comprovar que no anaven a participar de l'activitat de recollir caramels de les cases «sinó que van a fer malifetes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El transport d´uns ganivets de carnisseria aixeca sospites al centre de Figueres

Els Mossos han intervingut al carrer Nou per verificar la procedència del material d'uns viatgers...

Un conductor mor en caure d´un desnivell al Port de la Selva

Un conductor mor en caure d´un desnivell al Port de la Selva

El cotxe es va estimbar per dos-cents metres a la carretera que porta a Sant Pere de Rodes

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

?Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

Una nova empresa a la comarca amb el programa «Invest in Girona-Figueres»

Una nova empresa s'ha implantat a la comarca i hi ha deu peticions. És el resultat dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema