El Consell Comarcal mantindrà reunions durant aquest mes amb els empresaris dels principals polígons industrials de la comarca per tal de millorar la competitivitat. També s'espera la creació d'associacions empresarials en aquest àmbit.

Els polígons de Castelló, Figueres, la Jonquera i Vilamalla són els quatre principals de la comarca que ha escollit el consell per impulsar el projecte per a la millora de la competitivitat de les empreses que s'hi ubiquen i de detecgtar les seves necessitats, elaborar un pla d'acció eficient i promoure la creació d'associacions empresarials en aquest àmbit.

Durant aquest mes hi haurà les primeres reunions de cooperació empresarial, segons ha informat el Consell Comarcal, «destinades a analitzar, entre altres qüestions, la seguretat en els polígons». Consistiran en una presentació de les necessitats detectades en cada cas, dos exemples de bones pràctiques i una xerrada sobre seguretat a càrrec dels Mossos d'Esquadra.

Aquesta acció està cofinançada pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Seguretat Social i la Generalitat, en el marc dels programes de suport al desenvolupament local. Les jornades les organitza el Consell Comarcal amb els ajuntaments de Castelló d'Empúries, Vilamalla, Figueres i la Jonquera.

La primera de les sessions programada serà el 18 de novembre a Castelló, al Centre Emprèn d'Empuriabrava; i continuaran amb el 24 de novembre a Vilamalla; l'endemà a Figueres; i el 29 de novembre a la Jonquera. Totes començaran a dos quarts de deu del matí.