La Policia Local de Roses disposa d'un nou sistema que permet als agents tenir informació immediata dels ciutadans, des de consultes sobre un gos si està censat o no; als punts dels conductors. Fins ara s'havia de trucar a les oficines centrals, però un nou software permetrà tenir-ho a l'instant. Aquesta setmana els agents assisteixen al curs de formació per posar-ho en funcionament.

El programa de gestió integral VinfoPOL possibilita una connexió immediata les 24 hores del dia amb base de dades d'altres dependències i administracions i permet realitzar tota aquesta gestió des de qualsevol punt del municipi, ha informat l'Ajuntament.

Així, els cotxes patrulla, portàtils, tauletes i PDA de la policia «disposaran a partir d'ara d'aquest nou sistema, el qual és 100% integrable amb qualsevol altra aplicació o programa que els agents puguin precisar en el moment de realitzar un servei, ja sigui del mateix Ajuntament com d'altres administracions, com per exemple la Direcció General de Trànsit».

Fins ara les patrulles havien de consultar amb les oficines centrals les informacions i tràmits que requerien o fer personar els ciutadans a les dependències per a determinades consultes o gestions.

«Conèixer el propietari d'un vehicle, si un gos està censat en el padró municipal, si un gual està al corrent de pagament o els punts de què disposa un conductor, són només algunes de les informacions que la nova aplicació VinfoPOL posarà a l'abast de manera immediata», destaquen.?Per l'Ajuntament, és un salt tecnològic que li permetrà augmentar la qualitat, rapidesa i eficàcia de les seves gestions.