Inspectors de pesca i afers martítims de la Generalitat, en col·laboració amb els agents de la patrulla de Seprona de Peralada de la Guàrdia Civil, han decomissat en un control rutinari al port pesquer de l'Escala 13.000 kg de sardina per incomplir la mida mínima legal, que és d'11 cm.

L'actuació de control es va fer a la sortida del recinte portuari en la fase de transport sobre diversos vehicles carregats de peix fresc. Allà es van localitzar les caixes de sardina que incomplien la normativa quan eren transportades per a la seva comercialització. Durant l'actuació es van poder identificar les embarcacions responsables de la captura en base a la documentació aportada pels transportistes i a la vegada es va acreditar que havia passat per llotja.

Durant la tramitació de les denúncies es depuraran possibles responsabilitats, que poden portar a sancions de fins a 60.000 euros.

Amb l'objectiu de donar el màxim aprofitament als productes, es va trucat als Bancs d'Aliments de Girona i Barcelona a banda d'altres entitats benèfiques.