El grup municipal d'ERC de Figueres a l'oposició ha presentat 30 al·legacions a les ordenances fiscals per a l'any vinent amb l'objectiu de «fomentar l'activitat econòmica, reduir la pressió fiscal i bonificar les polítiques d'eficiència energètica».

Pel que fa a la pressió fiscal sobre els ciutadans, proposen la reducció d'un 5% de l'Impost sobre Béns Immobles així com la flexibilització del calendari de cobrament per tal que els rebuts fraccionats passin a ser el 2 de maig (50% de l'import total), el 20 de juliol (25%) i el 20 d'octubre (25%).

També proposen una reducció del 50% de l'IBI als menors de 30 anys i les persones que cedeixin l'immoble a la borsa de lloguer de l'Oficina d'Habitatge».

Per fomentar l'activitat econòmica aposten per rebaixar l'impost de construccions a l'obertura de nous locals i ajuts a la rehabilitació de façanes.

D'altra banda, els republicans reclamen més mesures per promoure la cultura de l'eficència ?energètica. En aquest sentit, proposen bonificar els habitatges que comptin amb el segell verd d'eficiència energètica i els vehicles que contaminin menys, a través de l'impost de circulació.