Les obres de la plaça de l'Església de l'Escala obres de la plaça de l'Església de l'Escalahan posat al descobert un petit mur que seria d'època moderna però del que encara no es tenen dades que permetin saber a quin edifici o construcció pertanyia. Els arqueòlegs que fan el seguiment de les obres hi han estat treballant però no han trobat referències de materials o documentals que permetin saber amb certesa d'on prové.

La troballa es va produir aquesta setmana en un lateral de la plaça que s'està excavant per portar a terme el projecte d'unificació d'aquesta plaça i la de l'Ajuntament. Segons fonts municipals, és un petit mur curt, en força bon estat, del qual, pel tipus de morter utilitzat, se sap que seria dels darrers segles, tot i que no s'ha pogut datar amb exactitud. No es té constància que on ha aparegut hi hagués hagut algun edifici o alguna altra construcció de la que pogués formar-ne part.

Per això, fins ara, es creu que potser podria pertànyer a alguna part de l'antic cementiri que a principi del XIX es va decidir traslladar. Justament a principi de mes van aparèixer restes òssies d'un parell d'esquelets. Com el mur, no es creu que siguin troballes d'importància. La petita paret està situada per sota del nivell de la plaça on han estat treballant les màquines per passar-hi el serveis.

Les obres d'unificació de les dues places s'estan portant a terme des de fa setmanes. Les màquines treballen en aquest moment tant a la plaça de l'Ajuntament, a tocar l'edifici consistorial, com a la plaça de l'Església. Entre les dues hi ha el carrer Enric Serra, que està obert al trànsit. El que fins ara està tancat és el carrer Pintor Joan Massanet, entre l'edifici de l'Ajuntament i la plaça.

L'Ajuntament ha informat que està previst que a mitjans de la setmana vinent es reobri al trànsit i es tanqui el primer tram del carrer Enric Serra, des de l'avinguda Ave Maria fins a la plaça -excepte per als veïns- per començar a fer excavació del ferm. Al tram que es reobre ja s'hi hauria finalitzat el paviment. Hi haurà altres canvis a la dinàmica de circulació al nucli antic.

Les obres les porta a terme Rubau Tarrés i tenen un cost de 382.000 euros.