L'obra de la SUF de Roses es modifica pel perill detectat per als edificis del costat

Els estudis geotècnics van detectar un subsòl que no era el que s'esperava i els canvis han fet retardar els treballs

16.11.2016 | 07:17
L'obra de la SUF de Roses es modifica pel perill detectat per als edificis del costat

Les obres de construcció del nou equipament cultural on hi haurà la Societat Unió Fraterna (SUF) han sofert un endarreriment després que els estudis del subsòl hagin advertit de risc per a les parets dels edificis del costat. S´ha modificiat el projecte però els treballs no es podran acabar el mes vinent i s´allargaran fins a la primavera de l´any que ve.

L´alcaldessa, Montse Mindan, va explicar, a preguntes de l´oposició al darrer ple, que durant un temps no es va poder executar l´obra perquè «l´estudi geotècnic deia que hi havia perill per a les parets dels edificis veïns». Es va presentar una modificació dels treballs i del cost, que pujarà 66.000 euros més. Els canvis van suposar una aturada d´uns tres mesos i mig i «havia d´acabar a finals de desembre i acabarà a finals de maig», va dir Mindan. L´Ajuntament ho va comunicar a l´assemblea de l´entitat a principi de setembre, en una reunió a la Ciutadella amb els socis.

Fa anys que la societat espera poder disposar d´un espai al nou edifici que està en construcció després que el 2010 l´entitat signés un conveni de cessió de la seva propietat al número 19 de la rambla Ginjolers per tal que s´ender­roqués i s´hi aixequés un equipament cultural dins del qual tindrien un espai. Això va ser durant el govern de Magda Casamitjana (2007-2011).

Arquitectònicament destacat

L´Ajuntament va fer un concurs d´idees per al nou projecte, que es va incloure al Pla de Barris. El projecte escollit destaca per la seva arquitectura futurista. És un edifici de 2.400 metres quadrats que inicialment es preveia que costés 3,5 milions.

El canvi al govern i la crisi van portar canvis en el calendari, tant d´aquest com d´altres projectes. L´aturada va suposar que es va haver de donar un nou termini per construir-lo per part de la SUF, que havia cedit el seu edifici per ser enderrocat. El 2012 va tornar-hi a programar activitats mentre es desencallava l´obra. No va ser fins al 2015 que van començar els esperats treballs d´enderroc i construcció del que ha de ser un nou equipament cultural, formatiu i lúdic.

L´edifici té 2172 metres quadrats. Comptarà amb tres plantes. Al soterrani hi haurà el magatzem; a la planta baixa el vestíbul i allotjarà la sala de la SUF (214 metres quadrats) i el bar cafeteria (195 metres quadrats).

La planta primera serà per a administarció i una part d´oficines de la SUF. A la resta de l´edifici encara se n´han de determinar exactament els usos. S´esperava que pogués acabar-se el 2016 però s´haurà d´esperar fins l´any vinent per posar-lo en servei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema