Castelló comença a transformar la imatge del passeig d'Empuriabrava

L'Ajuntament treballa en les obres de vorera i paviment del passeig - L'any vinent s'abordarà la última fase on s'inclouran propostes dels veïns per a l'enjardinament i acabats

16.11.2016 | 10:46
L´alcalde visitant les obres del passeig aquesta setmana

El passeig d´Empuriabrava de Castelló d'Empúries ha començat a transformar-se. L'Ajuntament està treballant en la construcció del nou espai de passeig en els 1,2 quilòmetres de llargada. És la segona fase que s´espera finalitzar a finals d´any. Pel 2017 s´abordarà l'última fase on s´incorporaran les propostes dels veïns en aspectes com l´enjardinament.

Els treballs que s´estan portant a terme consisteixen en la vorada de formigó blanc i peça granítica massissa en tota la llargària del passeig. Es tracta de la segona fase que inclouran la pavimentació de tota la vorera i un carril bici. El material de la vorera serà una base de mescla bituminosa en calent amb àrids de color.La superfície a tractar és de 12.900 metres quadrats. Les obres les porta a terme l´empresa Rubau Tarrés i tenen un pressupost de 736.134 euros.

Segons l´alcalde, Salvi Güell, els treballs avancen al ritme marcat i l´any vinent podrien començar els de la darrere fase que consisteixen sobretot en l´enjardinament i acabats dels passos inferiors i dels equipaments. Aquesta part és la que es redactarà recollint les propostes que hagin realitzat els veïns en el procés de participació que va acabar a finals de setembre. Les propostes s´estan estudiant. Una vegada acabat el passeig s´hi haurà invertit 3,2 milions d´euros.

Quaranta anys sense cap millora

Els treballs suposaran reformar un espai que des de la seva creació fa uns quaranta anys no havia sofert cap millora. Es va concedir una concessió a una empresa que l´ha explotat juntament amb els negocis que s´hi ubicaven durant aquestes darreres quatre dècades.

Amb la finalització de la concessió i el traspàs d´aquesta a l´Ajuntament s´ha iniciat un procés per transformar un lloc que ha de ser estratègic per a l´economia i el turisme d´Empuriabrava a la platja de la marina. S´està en procés amb la reforma del passeig que ni tan sols tenia il·luminació i la construcció de nous espais per a negocis.

El 2015 va començar la primera fase dels treballs pel que fa al passeig amb una primera inversió de 825.000 euros que va suposar, entre altres, la instal·lació de tot l´enllumenat en el passeig interior, vials transversals i vorera principal. També es van millorar i renovar el mobiliari urbà, passeres i el conjunt de jocs infantils i instal·lacions esportives.

Pel que fa als negocis han obert una part i es tornarà a posar a concurs els que van quedar deserts i el cas d´un restaurant al que s´ha retirat la concessió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Rescat de la noia de 16 anys a Roses
Una noia de 16 anys cau des d'una altura de 15 metres al camí de ronda de Roses

Una noia de 16 anys cau des d'una altura de 15 metres al camí de ronda de Roses

Ha resultat ferida de poca gravetat - L'accident s'ha produit a l'altura de cala Rustella

Denuncien a Pontós el conductor d´un autobús per portar paquets als seients dels passatgers

Denuncien a Pontós el conductor d´un autobús per portar paquets als seients dels passatgers

Se l'acusa de posar en risc al passatge perquè duia diversos paquets i maletes a la zona destinada...

Un cotxe s´incendia a l´AP-7 a la Jonquera i obliga a tallar l´autopista

En l'extinció del foc hi han treballat cinc dotacions terrestres i un helicòpter - S'han registrat...

Dos nens de 2 i 12 anys resulten ferits en ser atropellats al mig de Figueres

Dos nens de 2 i 12 anys resulten ferits en ser atropellats al mig de Figueres

El vehicle els va envestir quan creuaven el carrer Abdó Mundi acompanyats d'un adult

Castelló tapia una casa cremada que ocupaven com a magatzem

Castelló tapia una casa cremada que ocupaven com a magatzem

Presentava un estat lamentable amb andròmines per totes les estances

Oriol Llauradó presenta la seva reflexió de videoart a Cadaqués

Oriol Llauradó presenta la seva reflexió de videoart a Cadaqués

L'artista català Oriol Llauradó va mostrar diumenge passat a Cadaqués el seu...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema