El passeig d´Empuriabrava de Castelló d'Empúries ha començat a transformar-se. L'Ajuntament està treballant en la construcció del nou espai de passeig en els 1,2 quilòmetres de llargada. És la segona fase que s´espera finalitzar a finals d´any. Pel 2017 s´abordarà l'última fase on s´incorporaran les propostes dels veïns en aspectes com l´enjardinament.

Els treballs que s´estan portant a terme consisteixen en la vorada de formigó blanc i peça granítica massissa en tota la llargària del passeig. Es tracta de la segona fase que inclouran la pavimentació de tota la vorera i un carril bici. El material de la vorera serà una base de mescla bituminosa en calent amb àrids de color.La superfície a tractar és de 12.900 metres quadrats. Les obres les porta a terme l´empresa Rubau Tarrés i tenen un pressupost de 736.134 euros.

Segons l´alcalde, Salvi Güell, els treballs avancen al ritme marcat i l´any vinent podrien començar els de la darrere fase que consisteixen sobretot en l´enjardinament i acabats dels passos inferiors i dels equipaments. Aquesta part és la que es redactarà recollint les propostes que hagin realitzat els veïns en el procés de participació que va acabar a finals de setembre. Les propostes s´estan estudiant. Una vegada acabat el passeig s´hi haurà invertit 3,2 milions d´euros.

Quaranta anys sense cap millora

Els treballs suposaran reformar un espai que des de la seva creació fa uns quaranta anys no havia sofert cap millora. Es va concedir una concessió a una empresa que l´ha explotat juntament amb els negocis que s´hi ubicaven durant aquestes darreres quatre dècades.

Amb la finalització de la concessió i el traspàs d´aquesta a l´Ajuntament s´ha iniciat un procés per transformar un lloc que ha de ser estratègic per a l´economia i el turisme d´Empuriabrava a la platja de la marina. S´està en procés amb la reforma del passeig que ni tan sols tenia il·luminació i la construcció de nous espais per a negocis.

El 2015 va començar la primera fase dels treballs pel que fa al passeig amb una primera inversió de 825.000 euros que va suposar, entre altres, la instal·lació de tot l´enllumenat en el passeig interior, vials transversals i vorera principal. També es van millorar i renovar el mobiliari urbà, passeres i el conjunt de jocs infantils i instal·lacions esportives.

Pel que fa als negocis han obert una part i es tornarà a posar a concurs els que van quedar deserts i el cas d´un restaurant al que s´ha retirat la concessió.