Figueres tanca la comissió de l'Embarraca't sense decidir el nou model de l'activitat

L´òrgan es va crear l´any passat amb l´objectiu d´analitzar el model actual però des de l´Ajuntament asseguren que és un primer document i una nova comissió haurà de continuar la tasca - Diverses entitats i sectors reclamen un canvi d´ubicació

17.11.2016 | 07:26
Figueres tanca la comissió de l'Embarraca't sense decidir el nou model de l'activitat

L´Ajuntament de Figueres ha tancat la Comissió consultiva i participativa per a l´ànalisi del model de l´Embarraca´t després que l´ens elaborés un informe inicial i continua pendent de definir com haurà de ser la celebració a partir d´ara. Fonts municipals asseguren que era l´objectiu de l´ens i que a partir d´aquest primer document es treballarà per concretar les accions que s´hauran de fer.

Fa temps que entitats i diversos sectors reclamen un replantejament de model i, fins i tot, es va crear una plataforma i es van fer concentracions per reclamar, entre altres coses, un canvi d´ubicació per apropar la celebració al centre de la ciutat.

La proposta de creació d´aquest òrgan es va portar al ple al novembre de 2014 amb la intenció que fes l´anàlisi abans de l´estiu de 2015. Malgrat això, els treballs no es van completar i, un any després, es va decidir crear novament un òrgan amb les mateixes funcions els membres del qual no es van nomenar fins al febrer d´aquest any.

Des d´aleshores i fins a l´octubre, la comissió s´ha reunit en cinc ocasions i, finalment, va acordar un document de consens en el qual es determina que «abans de decidir quin és el millor emplaçament per al nou model hem de dissenyar i planificar un model d´èxit que permeti compatibilitzar els diferents interessos en joc com són l´afluència de gent, la seguretat, l´harmonització de l´oci amb el descans veïnal o la proximitat amb la ciutat».

A més, insisteixen en el document, «cal que en la reflexió s´hi incorporin nous actors que hi tinguin veu, col·lectius que fins ara no n´han tingut» i que «les entitats adjudicatàries de barraca s´avinguin a tenir fiscalitzats tant en els ingressos que realitzen com en el retorn que aquesta ingressos generen en la ciutadania».

També consideren que s´han de canviar els criteris per a l´adjudicació d´estands així com la programació de la festa que «d´uns anys ençà no es representativa de la ciutadania ni és una programació de festa major». En aquest sentit, es qüestiona el mecanisme de presa de decisions pel que fa a l´elecció dels grups i la representativitat de les entitats que les escullen.

Des del Govern diuen que aquest és el primer pas i que es treballarà per dissenyar com ha de ser el nou Embarraca´t. Tot apunta, però, que aquesta edició continuarà igual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

L´Escala pacifica el front marítim del nucli antic de cotxes i bicicletes

L´Escala pacifica el front marítim del nucli antic de cotxes i bicicletes

La Policia de moment només informa les persones que van en bici que no s'hi...

Ferit greu un jove en topar un cotxe i una bici a Cadaqués

Ferit greu un jove en topar un cotxe i una bici a Cadaqués

Un helicòpter l'ha traslladat fins l'Hospital Josep Trueta

Un motorista ferit en un accident amb un senglar a Llançà

Un motorista ferit en un accident amb un senglar a Llançà

L'animal va creuar per la carretera local al vespre i va impactar contra la moto

L´Escala adequa parcs infantils

L'Ajuntament de l'Escala ha adequat nous parcs infantils en zones verdes municipals. S'han...

Figueres comença a arranjar els pisos comprats per destinar-los a lloguer social

Figueres comença a arranjar els pisos comprats per destinar-los a lloguer social

?L'Ajuntament ha adquirit 22 habitatges des de 2015, l'última dels quals s'ha comprat aquest mes...

Enllaços recomanats: Premis cinema