El PDECat de Figueres ha tancat definitivament la possibilitat que convergissin dues llistes. L'assemblea per a l'elecció de la nova direcció del partit es farà dijous vinent i només hi concorrirà la liderada pel regidor Jordi Masquef. Feia setmanes que planava la possibilitat que s'haguessin de celebrar primàries perquè hi havia un altre sector, liderat pel gerent del Consell Comarcal, Josep M. Marcé, que volia presentar-se. Finalment, ambdues faccions van aconseguir acostar posicions i Marcé, va fer un pas al costat tot i que Masquef assegura que formarà part de l'executiva un cop s'hagi escollit. No va fer cap referència , en canvi, a l'exgerent d'Urbanisme, Xavier Ludevid, un dels principals esculls per arribar a un acord.

La candidatura, sota el lema «L'impuls renovador», compta amb noms com el de l'empresari Miquel Roura o el metge Josep Obradors. Entre els dotze membres, hi haurà també Albert Alemany, Josep M. Bernils, Meritxell Figueras, Xavi Freixas, Joan Llobet, Maite Oliva, Chantal Olivé, Martina Prat, Ramon Serra i Dolors Viñolas. Masquef va insistir que hi haurà un president -ell- perquè així ho estableixen els estatuts però que comptaran amb molta més gent i que volen ser transversals. Tant, que estaran oberts a comptar amb la participació de persones que no estiguin associades al partit. En aquest sentit, Ramon Serra va explicar que es dividiran en diverses àrees i que l'executiva comptarà amb persones joves, amb perfils professionals i amb històrics de l'antiga CDC. També hi haurà grups de treball com a «termòmetres» dels problemes de la ciutadania i que es potenciarà molt la comunicació interna i externa.

Masquef va insistir que es tracta d'una «renovació» amb voluntat que el partit continuï essent hegemònic a la ciutat. Amb tot, va negar tensions en la confecció de la llista; ans al contrari, va assegurar que només va fer falta una reunió per unir-se.

«Teníem programes molt similars», va precisar. Aquest dilluns es farà una reunió amb els associats per explicar-los les línies d'actuació de la candidatura.