L'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós fa una crida a través del web municipal per a trobar voluntaris per a la reobertura de la Biblioteca municipal. Per a abordar-ho, han organitzat una reunió per aquest dijous a les set de la tarda. El Govern i el grup Salvem la Biblioteca han acordat que la posada en funcionament de l'espai i la seva dinamització es faran en col·laboració amb persones voluntàries. Tot i que inicialment s'havia dit que s'obriria a l'estiu, la previsió és portar l'acord al proper ple.

El passat mes de juliol una desena de voluntaris va començar a impulsar aquest nou espai després de la polèmica suscitada quan l'equip de Govern va llençar el fons de la sala de lectura al contenidor de paper. Aleshores, l'alcalde, Josep Maria Bartolomé, ja va manifestar que aquest espai no era prioritari i que no destinarien una persones 15 hores a la setmana per gestionar la sala.

La polèmica va arrencar fa mig any arran de la reconversió de la sala en un espai de "coworking" per a joves emprenedors rurals. Llavors es va descobrir que els prop de 2.000 documents que hi havia havien anat a la brossa. Part d'aquest fons, era de l'advocat López de Lerma, un dels veïns que més va criticar la decisió i com s'havia desmantellat l'espai, que va nèixer als ays 80 de la mà de la família Poch, molt vinculada al municipi.