El grup de Ciutadans (C's), a l'oposició de Figueres, insta l'Ajuntament a exigir a la Generalitat la construcció d'una segona residència per a la gent gran. El portaveu del grup, Héctor Amelló, diu que «és una qüestió de prioritats i el Govern de la Generalitat no pot continuar retallant en serveis bàsics a les persones, ni en la salut, ni en dependència, ni en educació». En aquest sentit, insisteix en la «necessitat d'augmentar el nombre de places públiques per atendre la gent gran».

«Ara ens diuen que no tindrem la segona residència però és que també ens han dit que no a la nova depuradora, han dit que no al nou parc de Bombers, fins i tot han escatimat en la remodelació de l'actual i encara estem sense una data i una solució definitiva per a l'escola Carme Guasch, que continua en mòduls», insisteix l'edil.

Amb tot, reclama al Govern municipal que «faci totes les gestions que té al seu abast perquè els pressupostos de la Generalitat de 2017 incloguin una partida per fer realitat aquest projecte que ha de permetre que la gent gran pugui envellir amb qualitat i salut a la comarca».

Figueres tenia projectat aquest equipament des de l'any 2006 quan, segons l'exalcalde Joan Armangué, es va signar un conveni a tres bandes entre Generalitat, Ajuntament i la Fundació Salut Empordà, que en preveia la construcció. Al 2007, l'aleshores alcalde, Santi Vila, va decidir optar per la via del Consorci d'Acció Social i, fins i tot, es van tramitar canvis al planejament però mai s'ha concretat.

La Generalitat, però, no té previst incrementar el nombre de places i que el que estan fent és crear-ne més de públiques en residències concertades.