Figueres garantirà sous i insta els sindicats a pactar per Ecoserveis

L'Ajuntament ha presentat una proposta i està ultimant el concurs mentre els sindicats s'hi oposen

23.11.2016 | 09:32

Nova polèmica encesa en el marc de la negociació entre els treballadors de l'empresa mixta Ecoserveis i l'Ajuntament de Figueres. El govern municipal va anunciar ahir en un comunicat que ha fet arribar una proposta «ferma i oficial» als sindicats que garanteix els drets econòmics i socials dels treballadors que se subroguin a l'empresa municipal Fisersa, un cop s'extingeixi el contracte d'Ecoserveis i surtin a concurs els serveis de recollida de residus, neteja viària i deixalleria.

Davant d'això, els insta a tancar l'acord a la mesa de negociació convocada i a «seguir negociant per aprovar definitivament el conveni col·lectiu d'Ecoserveis». A més, recorda que estan ultimant l'expedient per a la contractació dels nous serveis. Per la seva banda, els sindicats CO.BAS i CCOO ha respost que ho consideren un nou «bloqueig de les negociacions» i que cada proposta sindical ha rebut la negativa del Govern. Per això, reclamen crear una mesa amb dos membres de l'oposició com a mediadors.

«Després d'un intercanvi fluid d'informació i documentació amb els sindicats convocats els darrers mesos, l'Ajuntament ha fet arribar una proposta». Així s'inicia el comunicat municipal on es detalla, a més, que la proposta «estipula la forma de garantir les condicions individuals que siguin més beneficioses per als treballadors subrogats que s'incorporin a Fisersa» i que «tot és a fi que aquestes condicions es conservin fins al final de la vida laboral de cada treballador».

A més, insisteixen que els garanteixen poder gaudir els mateixos increments que la resta de la plantilla quan expiri el conveni col·lectiu d'Ecoserveis i també donar preferència als treballadors temporals d'Ecoserveis que hi han treballat en els darrers anys a l'hora de contractar nou personal dels serveis de jardineria i enllumenat, que són les parts que s'incorporaran a l'empresa pública.

Per la seva banda, els sindicats majoritaris han respost que «sempre hem aplicat el principi de bona fe» i que per això van desconvocar la vaga prevista per aquest estiu. «Davant de cada proposta sindical hi ha hagut una negativa o una modificació que no assegurava la situació dels treballadors d'Ecoserveis, ni l'estabilitat de la feina», asseguren.

Amb tot, consideren l'anunci del Govern com un «nou bloqueig en la negociació». Per això proposen a l'Ajuntament crear una mesa on dos membres de l'oposició municipal elegits per ells facin de mediadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El vehicle accidentat al Port de la Selva.
Un conductor mor en caure d'un desnivell al Port de la Selva

Un conductor mor en caure d'un desnivell al Port de la Selva

El cotxe es va estimbar per dos-cents metres a la carretera que porta a Sant Pere de Rodes

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

?Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

Una nova empresa a la comarca amb el programa «Invest in Girona-Figueres»

Una nova empresa s'ha implantat a la comarca i hi ha deu peticions. És el resultat dels...

Ventalló celebra una festa per construir una escola al Senegal

El pavelló municipal acollirà una celebració a les vuit del vespre amb menjar i música del país...

Jornada esportiva per ajudar gent gran sense recursos avui a Figueres

Les activitats serviran per recaptar fons i recursos per agilitzar la construcció d'una casa per a...

Enllaços recomanats: Premis cinema