La Diputació de Girona continua amb les obres de construcció d'una rotonda que Salvem l'Empordà ha denunciat que malmet un connector biològic del Parc Natural dels Aiguamolls. Les obres obligaran a tallar la circulació a partir d'avui i fins al 23 de desembre.

La rotonda tindrà un diàmetre de 40 metres. Per les dimensions i característiques de la nova infraestructura es veuen obligats a restringir el trànsit en aquesta cruïlla de la Mugueta que uneix el nucli antic de Castelló d'Empúries amb Empuriabrava.

Pel vial que connecta Empuriabrava amb el centre històric s'hi podrà circular fins a l'altura del pas dels Graells per enllaçar amb la C-260 i accedir al centre històric pel pont del pas de Sant Pere. En el cas que el pas del Graell s'hagi de tallar per la pujada del cabal de la Muga, se senyalitzarà i es permetrà l'accés únicament fins a la benzinera situada en aquesta zona. Pel carrer Santa Clara s'hi podrà circular en un tram fins al carrer Rentador, la qual cosa permetrà arribar a Empuriabrava pel camí vell del Mas Nou.

L'accés des del centre històric a Empuriabrava també es podrà fer per la carretera de Figueres, la C-260, des del pont del pas de Sant pere. Al nucli només s'hi podrà accedir des d'aquest giratori.

Des de la C-260 punt quilomètric 37.6, rotonda de l'Elefant Blau, es permetrà arribar únicament fins al papallonari Butterfly Park i finques del voltant, senyalitzant-lo com a camí tallat.

Aturada de les obres pel Parc Natural

El giratori es va començar a construir el mes de setembre però el dia 25 el director del Parc Natural, Servi Romero, es va presentar amb els Agents Rurals i aquests van aixecar acta i es van parar els treballs. La zona d'actuació no està dins del Parc però sí que està inclosa en el seu Pla Especial com a zona de connectivitat i , per tant, les obres requerien d'un «informe preceptiu» d'impacte ambiental.

Salvem l'Empordà va denunciar a finals del mes passat que s'havien reprès i advertia que es malmet un corredor ecològic que uneix els dos polígons del Parc Natural dels Aiguamolls. L'alcalde, Salvi Güell, no va voler entrar en polèmica però va remarcar que és necessària l'obra pel risc d'accident.