L'obra de la rotonda dels Aiguamolls obligarà a restringir el trànsit un mes

La circulació estarà afectada a la carretera que enllaça Castelló i Empuriabrava ?La Diputació no ha atès les queixes i continua els treballs

23.11.2016 | 09:32
Els treballs de construcció de la rotonda aquesta setmana

La Diputació de Girona continua amb les obres de construcció d'una rotonda que Salvem l'Empordà ha denunciat que malmet un connector biològic del Parc Natural dels Aiguamolls. Les obres obligaran a tallar la circulació a partir d'avui i fins al 23 de desembre.

La rotonda tindrà un diàmetre de 40 metres. Per les dimensions i característiques de la nova infraestructura es veuen obligats a restringir el trànsit en aquesta cruïlla de la Mugueta que uneix el nucli antic de Castelló d'Empúries amb Empuriabrava.

Pel vial que connecta Empuriabrava amb el centre històric s'hi podrà circular fins a l'altura del pas dels Graells per enllaçar amb la C-260 i accedir al centre històric pel pont del pas de Sant Pere. En el cas que el pas del Graell s'hagi de tallar per la pujada del cabal de la Muga, se senyalitzarà i es permetrà l'accés únicament fins a la benzinera situada en aquesta zona. Pel carrer Santa Clara s'hi podrà circular en un tram fins al carrer Rentador, la qual cosa permetrà arribar a Empuriabrava pel camí vell del Mas Nou.

L'accés des del centre històric a Empuriabrava també es podrà fer per la carretera de Figueres, la C-260, des del pont del pas de Sant pere. Al nucli només s'hi podrà accedir des d'aquest giratori.

Des de la C-260 punt quilomètric 37.6, rotonda de l'Elefant Blau, es permetrà arribar únicament fins al papallonari Butterfly Park i finques del voltant, senyalitzant-lo com a camí tallat.

Aturada de les obres pel Parc Natural

El giratori es va començar a construir el mes de setembre però el dia 25 el director del Parc Natural, Servi Romero, es va presentar amb els Agents Rurals i aquests van aixecar acta i es van parar els treballs. La zona d'actuació no està dins del Parc però sí que està inclosa en el seu Pla Especial com a zona de connectivitat i , per tant, les obres requerien d'un «informe preceptiu» d'impacte ambiental.

Salvem l'Empordà va denunciar a finals del mes passat que s'havien reprès i advertia que es malmet un corredor ecològic que uneix els dos polígons del Parc Natural dels Aiguamolls. L'alcalde, Salvi Güell, no va voler entrar en polèmica però va remarcar que és necessària l'obra pel risc d'accident.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El transport d'uns ganivets de carnisseria aixeca sospites al centre de Figueres

Els Mossos han intervingut al carrer Nou per verificar la procedència del material d'uns viatgers...

Un conductor mor en caure d´un desnivell al Port de la Selva

Un conductor mor en caure d´un desnivell al Port de la Selva

El cotxe es va estimbar per dos-cents metres a la carretera que porta a Sant Pere de Rodes

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

?Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

Una nova empresa a la comarca amb el programa «Invest in Girona-Figueres»

Una nova empresa s'ha implantat a la comarca i hi ha deu peticions. És el resultat dels...

Ventalló celebra una festa per construir una escola al Senegal

El pavelló municipal acollirà una celebració a les vuit del vespre amb menjar i música del país...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema