Castelló d'Empúries torna a treure a concurs els locals de la platja d'Empuriabrava que van quedar deserts l'any passat. És el tercer intent per dotar de locals tota la platja d'Empuriabrava. S'han reduït les dimensions dels establiments. Dels dos locals que van quedar deserts abans de l'estiu passat se n'han fet cinc, quatre es treuen a concurs i un se'l queda l'Ajuntament com a magatzem i serveis municipals.

La platja es va quedar l'estiu passat sense pràcticament activitat a l'edifici principal, el Girasol, que va ocupar durant dècades la discoteca Passarel.la, entre altres negocis. Després que l'Ajuntament assumís la concessió sobre el passeig marítim, de més d'un quilòmetre, es va decidir que es remodelaria l'edifi que es va protegir de l'enderroc declarant-lo Bé Cultura d'Interès Local (BCIL). L'Ajuntament ha adequat l'estructura i ha compartimentat l'interior on s'ubicaran els establiments de restauració. Els adjudictaris han de portar a terme les obres de l'interior dels locals.

Es preveien dos locals a la planta superior de 480 metres quadrats, 280 dels quals terrassa; i dos més de 750 metres quadrats a la planta baixa dels quals 450 eren terrassa. Els dos més grans d'aquest edifici van quedar deserts.

El nou govern (ERC, CiU) ha replantejat els locals del Girasol per tal «d'optimitzar la superfície» i «afavorir la implantació de nous negocis» . Seran més petits, fet que ha permès treure'n a concurs quatre, en comptes de dos. A més, els adjudicataris tindran més temps per portar a terme les obres abans de la temporada d'estiu. L'inici dels tràmits s'espera aprovar en el ple que se celebrarà avui al vespre.

Al passeig es van treure a concurs altres locals, a la bocana i a la desembocadura de la Muga. En aquest segon punt es va decidir revocar la concessió i també estaria pendent que s'acabin els tràmits per poder-lo treure a concurs. El preu de sortida dels locals oscil·lava entre els 22.000 i 60.000 euros.

A banda de dotar la platja de locals, l'Ajuntament porta a terme les obres de remodelació de tot l'espai. A finals d'any s'espera que acabi la segona fase. Només quedaria una tercera, pricipalment d'enjardinament i espais d'oci.