El Consell Comarcal ha aprovat el pressupost per a l'any vinent que ascendeix a 42 milions d'euros, un 28,5% més que el d'enguany. La proposta es va portar al ple i va comptar amb els vots favorables de CiU i PSC, les abstencions d'ERC i PP i els vots en contra de C's i ICV.

La part més important d'aquest increment és per a la partida d'inversions pendents de l'àrea de Medi Ambient. Per una banda, hi ha l'acabament del projecte de construcció del Centre de Tractament de Residus (9.090.991,76 euros), la construcció de la deixalleria comarcal i l'edifici administratiu (6.478.243,07 euros) i la construcció del nou vas de l'abocador (3.538.387,78 euros).

Per altra banda, el president de l'ens, Ferran Roquer, destaca també «l'inici d'un projecte transfronterer per analitzar i coordinar els serveis socials a banda i banda de la frontera, la implantació dels serveis de recollida selectiva de la fracció orgànica i de prevenció d'incendis als municipis.

També s'executaran les dues darreres actuacions del Pla de Foment de Turisme i que passen per la construcció del camí de ronda de la Gola a la Farella, a Llançà (111.593,21 euros) i l'adequació de rutes cicloturístiques a la xarxa d'Itinerània (27.924,73 euros). A més, es continuarà el projecte de millora per a la competitivitat dels polígons industrials.

Noves contractacions

D'altra banda, la partida de personal també experimentarà un increment amb la creació de vuit llocs de treball (un de tresorer, tres persones pel Centre de Residus, dos tècnics per la implementació de la recollida selectiva, un educador social i un auxiliar administratiu pel projecte transfronterer).