El sommelier del Roser II de l'Escala, Rafel Sabadí,acumularà un nou guardó després de guanyar dimarts el concurs Sumiller Ruinart Challenge Espanya 2016, el celler més antic de la Xampanya. Sabadí va competir amb una quarantena dels millors professionals del vi de l'Estat en un acte que es va celebrar a l'Hotel Majestic de Barcelona. Un altre gironí, Carles Aymercih, es va endur la segona posició.

Sabadí, amb una reconeguda trajectòria, ha obtingut en els darrers anys nombrosos guardons, participa de congressos, fires i col·labora de forma periòdica en revistes especialitzades. Pel sommelier guanyar el premi és «una satisfacció molt gran, perquè és un premi importantissim en el sector i amb una projecció internacional». Fins ara els premis obtinguts havien estat en concursos d'àmbit estatal.

Durant la prova van identificar i treballar diferents aspectes de quatre vins escumosos: Pierre Gimonet Cuvée Cuis 1er Cru Brut; Vilarnau Brut Reserva;André Clouet Grande Réserve Brut; i Sorelle Bronca Prosecco Superiore DOCG Brut.

Sabadí es va emportar la puntuació més alta d'un concurs adreçat només a sommeliers amb un nivell alt, professionals en actiu. El segon lloc va ser pera Jon Andoni Rementeria, del restaurant Remenetxe, de Gernica; i en tercer lloc Carles Aymerich Pastallé, del restaurant Hotel Alàbriga, de s'Agaró.