El túnel del vent d'Empuriabrava ha tancat els primers quatre anys de funcionament amb més de 210.000 vols i 2,5 milions en facturació. El centre, segons la directora general, Aida Rico, «es troba ja a l'etapa de consolidació com a centre d'oci i esport del país». Ha funcionat el darrer any durant una mitjana d'11,81 hores al dia. L'empresa obrirà un altre túnel Windoor a Barcelona i acollirà el primer campionat nacional de vol indoor al febrer a Empuriabrava.

La majoria de les persones que han passat pel túnel del vent són novells. Dels 37.000 del 2016, 25.000 era la primera vegada que volaven. Això ha fet que l'ocupació de franges volades per voladors novells ha augmentat un 30 % respecte l´any anterior. D´aquesta manera, de les 4.000 hores que el Túnel ha estat en funcionament en els darrers 12 mesos, prop de 1.000 han estat ocupades per voladors no professionals.

El perfil més habitual d´aquest tipus de volador és el d´home, d'entre 21 i 30 anys. La directora del Túnel Aida Rico detalla que "per edats, la segona franja més representada en els voladors que han passat per WINDOOR aquest darrer any correspon al segment del va dels 31 als 40 i com a novetat detectem una tendència a l´alça de voladors novells d´edats entre els 11 i els 20 anys". També és cert, que el fet que el vol indoor sigui una activitat molt familiar ha propiciat que els voladors de 41 a 50 anys, siguin el quart grup amb major afluència dins del túnel", afegeix Rico.

En els darrers 12 mesos, el centre ha estat en funcionament gairebé 12 hores diàries (11.81), amb un còmput anual de prop de 4.000 hores. D´aquestes, prop de 1.000 han estat ocupades per voladors novells mentre que la resta corresponen a públic professional.

Voladors professionals

Els voladors professionals han ocupat tres mil hores de vol. Són experts vinculats al món del paracaigudisme que utilitzen el túnel per millorar la tècnica. Més de 12.000 professionals han entrenat al túnel del vent en el darrer any. Provenen des de França a Regnet Unit, Qatar o Sud-àfrica. Més de cinquanta nacionalitats han visitat les instal.lacions des que va obrir les portes el 2012.

El centre ha renovat les instal.lacions aquest any amb dues estances per a visionar exercicis realitzats dins el túnel amb els seus instructors i determinar les mesures correctores per a millorar la seva tècnica. S'han fet altres millores com habilitar una zona de preparació física per a professionals o renovar cuina i vestuaris.

El túnel del vent participa en competicions amb l'elit mundial de vol indoor i forma instructors amb títols que són vàlids per a treballar a tot Europa. Durant el 2016 catorze joves s'han entrenat a les instal.lacions d'Empuriabrava.

Entre els principals propers projectes hi ha l'obertura del túnel a Bacelona, al córner oest del Gol Cornellà de l'estadi de l'Espanyol i la celebració del campionat indoor a Empuriabrava.