L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha tramitat una modificació al Pla d'Ajust 2012-2022 per tal de contractar personal per suplir baixes, excedències i els llocs de treball vacants per jubilacions. L'alcalde, Salvi Güell, va informar que la millora de la situació econòmica permet tirar-ho endavant. El regidor d'Udem, Xavier Martínez, va enfrontar-se dialècticament a Güell per la mala gestió durant anteriors governs.

Martínez va acusar Güell d'una gestió «nefasta» durant el seu govern 2007-2011 i va assegurar que com a regidor del govern 2011-2016 «vam passar penúries i ho vam passar molt malament però tirant del carro vam aconseguir reconduir la situació». L'acusa d'haver deixat l'Ajuntament altament endeutat. Güell es va defensar acusant el govern anterior a ell del mateix, de mala gestió, i de deixar factures al calaix.

El creuament d'acuasions es va produir en el moment del ple de dijous en què es tramitava la modificació al pla d'ajust que ha de permetre contractar personal. Segons l'alcalde, s'ha cregut necessari poder tenir més recursos humans destinats a serveis bàsics. Güell va assegurar que es continuen complint tots els requisits, s'han fet les consultes oportunes i no és necessari tramitar cap petició d'autorització al ministeri d'Hisenda sempre que es continuï complint amb els requisits que marca el pla d'ajust que va permetre un crèdit d'uns 3,5 milions per pagar a proveïdors.