Figueres deixarà els joves decidir el cartell de l'Embarraca't 2017

L'Ajuntament està buscant un sistema perquè els alumnes dels instituts participin de l'elecció dels grups i artistes que actuaran - S'ha posat en marxa un pla d'acció per canviar el model de l'activitat

26.11.2016 | 07:40
Una de les reunions de la comissió constituïda per valorar i planificar l´Embarraca´t.

L'Ajuntament de Figueres ha posat en marxa un pla d'acció per canviar el model de l'Embarraca't seguint les propostes de la Comissió Mixta que es va crear per plantejar principalment un canvi d'emplaçament. Les principals novetats seran que es posarà en mans dels joves escollir el cartell musical i que en l'adjudicació de les barraques es prioritzarà el retorn social a la ciutat dels ingressos obtinguts per les entitats.

Per l'any vinent ja hi haurà els primers canvis. L'Ajuntament ha anunciat que juntament amb el Consell Local de Joventut i els instituts de la ciutat estan buscant un sistema que permeti els alumnes dels centres de secundària de Figueres participar en l'elecció dels grups i artistes de l'Embarraca't de la propera edició.  

L'objectiu, han explicat, és confeccionar una programació «ajustada als gustos i preferències dels usuaris principals d'aquest esdeveniment a través d'un sistema encara més participatiu que l'actual». Fins ara la decisió la prenien les entitats a les que s'adjudicaven les barraques.

És el primer canvi que es posarà en marxa de les propostes aprovades per la Comissió creada per debatre aspectes relacionats amb una de les principals activitats de les fires. Va sorgir després que nasqués una plataforma reclamant canvis a l'Embarraca't.

La regidora de Joventut, Núria Galimany, ha destacat que els canvis són «modificacions de gran transcendència que posen en marxa un nou model de l'Embarracat que vol apropar-se molt més als joves, potenciar el retorn social d'aquest esdeveniment i millorar la connexió i percepció que la ciutadania té d'aquesta festivitat». Hi ha altres peticions que s'aniran complint com buscar un nou sistema per adjudicar les barraques que se situen a l'espai i no només ser membre del consell local de joventut o l'antiguitat. A partir d'ara es valorarà les entitats que treballen en projectes de caire social a la ciutat.

La Comissió integrada per les entitats, associacions de veïns i l'Ajuntaments va concloure que abans de plantejar un trasllat de l'Embarraca't s'ha de dissenyar un model d'èxit que permeti compatibilitzar els diferents interessos en joc: seguretat, afluència de gent i descans veïnal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El transport d´uns ganivets de carnisseria aixeca sospites al centre de Figueres

Els Mossos han intervingut al carrer Nou per verificar la procedència del material d'uns viatgers...

Un conductor mor en caure d´un desnivell al Port de la Selva

Un conductor mor en caure d´un desnivell al Port de la Selva

El cotxe es va estimbar per dos-cents metres a la carretera que porta a Sant Pere de Rodes

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

La Jonquera pateix el pitjor col·lapse de l´estiu amb cues de fins a quinze quilòmetres

?Totes les carreteres que creuen la població es van omplir de vehicles amb retencions...

Una nova empresa a la comarca amb el programa «Invest in Girona-Figueres»

Una nova empresa s'ha implantat a la comarca i hi ha deu peticions. És el resultat dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema