La venda de droga i baralles, sobretot entre venedors, al centre de la Jonquera, al carrer Major, fa temps que preocupa els veïns. L'Ajuntament va convocar-los ahir al vespre a una reunió on va informar que «les dades demostren que no tenim un increment de fets delictius», diu l´alcaldessa, Sònia Martínez, però hi ha una «sensació d´inseguretat». Deixen en mans dels veïns prioritzar per l´any vinent la inversió en seguretat amb mesures com la instal·lació de les càmeres de videovigilància.

Des de fa temps hi ha nombroses queixes per aldarulls, baralles, i la presència de persones que venen droga o de prostitutes al centre urbà. Fa dos caps de setmana una persona resultava ferida lleu per arma blanca en una d´aquestes disputes. Des de l´Ajuntament, «veient l´alarma dels ciutadans i arran de de diferents queixes», diu l´alcaldessa, va decidir informar de les actuacions que es porten a terme.

Consideren que l´arrel de la problemàtica és que les lleis no acompanyen les actuacions policials perquè la justícia va lenta i els detinguts solen sortir ràpidament al carrer. Martínez constata que «no agradeixen a ningú, no és inseguretat perquè les disputes són entre ells». «Es fan la competència i hi ha problemes», diu l´alcaldessa, que assegura que són conscients que «hem de donar reposta». Al municipi actuen totes les policies i de forma coordinada, remarca.

Per tal d´intentar dissuadir i malgrat creuen que no hi ha «solucions màgiques» plantegen que podria prioritzar-se per a l´any vinent invertir en seguretat amb projectes com les càmeres de videovigilància. En aquest moment s´està acabant la tramitació perquè es col·loquin al Pertús per això Martínez va advertir que no serà d´un dia per l´altre.

A l´acte hi van assistir unes 150 persones, algunes de les quals van intervenir explicant situacions que han viscut en els darrers temps.