Els sindicats CCOO i COBAS mantenen la vaga d'escombraries prevista per al proper 12 de desembre. El Govern municipal va convocar ahir tots els grups de l'Ajuntament i els sindicats a una reunió per intentar aturar-la però, segons els representants sindicals, «era una trobada política on no es va poder ni entrar a parlar de cap dels punts concrets de la proposta» tot i que es mantenen oberts a negociar.

Per la seva banda, des de l'Ajuntament mantenen que la reunió buscava «posar sobre la taula tota la informació i garantir la màxima transparència del procés» i els ha emplaçat a continuar les converses a la Mesa de Negociació.

«Se sabia que el contracte acabava i s'havia d'haver planificat una negociació abans», va assegurar ahir el representant de CCOO, Pau Gálvez. Tant ell com el de COBAS -els dos sindicats majoritaris al comitè de l'empresa-, Jesús Girón, asseguren que en la reunió d'ahir no tenia cap voluntat d'arribar a acord, que es volien fer la foto i que «toquen una música però la lletra és una altra».

En aquest sentit, afirmen que a la proposta presentada hi ha buits i que aquests tenen a veure principalment amb possibles acomiadaments ja que, segons ells, no es concreta que no se'n puguin fer d'«individuals» i que tampoc podran fer-ne al·legant causes «organitzatives» Tampoc veuen bé que es mantinguin diferents escales salarials entre els treballadors subrogats dels serveis d'enllumenat i jardineria d'Ecoserveis i els que ja formen part o es contractin a partir d'ara a Fisersa. A més, diuen que temen «pressions» perquè els que se subroguin s'acullin a les condicions de Fisersa i no a les que tenen ara.

D'altra banda, acusen el Govern de contractar serveis d'un bufet extern per fer la proposta. Sigui com sigui, diuen que tenen voluntat d'arribar a un acord sempre que sigui amb les millors condicions pels treballadors i recorden que el dia 1 de desembre hi ha prevista una reunió amb Treball per abordar la vaga. «Si cal estem disposats a negociar amb càmeres al davant», va dir Girón.

El Govern, en canvi, insisteix que han fet un important esforç negociador, que cal arribar a un acord i que la proposta que s'ofereix va més enllà del mínim exigit per llei.