El Ministeri Fiscal reclama per als acusats del brutal crim d'una dona a casa seva a Cabanes les penes de 23 i 26 anys de presó. L'acusació pública acusa el violador reincident, Antonio Garcia Carbonell, i Oriol Boyer, d'assassinat amb els agreujants de traïdoria i acarnissament. A l'últim, a més, l'acusa d'un delicte de tinença il·lícita d'armes. A més, en l'escrit de qualificació provisional demana en concepte de responsabilitat civil indeminitzar amb 175.000 euros a la filla de la víctima i amb 90.000 més el seu marit.

El violent atac es va produir la nit del 27 de febrer de 2014 , un dia després que els acusats anessin a Figueres des de Sabadell i Mollet del Vallés per a «obtenir informació per cometre delictes contra el patrimoni». Carbonell, de 77 anys, havia sortit de la presó l'octubre de 2013- en virtut de la fi de l'anomenada doctrina Parot. Havia complert 18 anys a Barcelona per diverses agressions sexuals i robatoris amb gran violència. Aquella nit van anar fins a la casa de la víctima, de 76 anys, al polígon de l'Aigüeta i la van abordar, colpejar, lligar de mans i peus i li van posar un mitjó a la boca.

Després, la van arrossegar fins al camp posterior de la vivenda i van començar a colpejar-la brutalment esperant que els donés informació, suposadament, sobre els diners que creien que tenia de la fàbrica de pinsos, que en realitat no era seva, sinó de la família del seu marit. La van apallissar fins a deixar-la inconscient, sagnant i «moribunda». Aleshores van marxar i no va ser fins l'endemà que un empleat de l'empresa la va veure. El fiscal considera provat que la víctima no va poder ni defensar-se ni cridar i que la van deixar agonitzant tota la nit. La víctima va ingressar al Trueta però va morir pocs dies després a causa de les greus lesions que presentava.

El cervell del crim

La policia va considerar des del primer moment Garcia Carbonell com a cervell del crim perquè va actuar amb el seu habitual modus operandi: amb joves que l'ajudessin a fer la feina, a causa de la seva avançada edat. Malgrat això, durant l'escorcoll del domicili de Boyer, fill d'un policia d'Olot, va localitzar-hi una escopeta retallada i diversos cartutxos, tot i que no tenia llicència d'armes. Per tot això, a banda dels 23 anys d'assassinat n'hi imputen tres més.