L'Ajuntament de Figueres porta al ple d'avui aprovar el contracte de cessió temporal d'uns solars propietat d'l'Institut Català del Sòl (Incasòl) al sector Costa Brava. A la pràctica la mesura implica un canvi en un dels tres aparcaments dissuasius que el consistori tenia conveniats amb Incasòl perquè han venut terrenys que ara estan ocupats, a tocar de l'avinguda Perpinyà, on uns promotors volen construir habitatges. A més, segons ha explicat l'alcaldessa, Marta Felip, també hi ha interès d'una empresa en fer-hi un centre comercial d'uns 2.000 m2. «Això permetria a l'Ajuntament aprofitar per fer pisos assitits per a gent gran a sobre», afirma.

La zona, que es va acabar d'urbanitzar a finals de 2010, preveia la construcció d'un miler d'habitatges però la crisi va parar-ho i, des d'aleshores fins ara l'únic que s'hi ha fet ha estat el Parc de les Aigües i l'habilitació dels aparcaments. Havia de transformar aquesta zona entre els carrers Rec Arnau i els barris dels Cendrassos i Horta d'en Capallera amb la construcció de pisos i zones verdes. Una nova urbanització, amb 19,5 hectàrees, per relligar la banda nord de la ciutat amb el centre històric. L'espai però es va urbanitzar i s'hi va fer una gran àrea verda -guardonada al 2011 amb el Premi FAD en la categoria de Ciutat i Paisatge- que va patir algunes deficiència i que Incasòl va haver de reparar. En canvi, els solars van quedar buits, els pisos no s'hi van construir i en diverses ocasions els veïns han denunciat el mal estat en què es troben.

Amb l'objectiu de donar-li un ús, l'Ajuntament va demanar la cessió de diversos solars per a utilitzar-los com a aparcaments dissuassoris.En concret, un ubicat al carrer Rec Arnau i dos més a la cruïlla entre l'Avinguda Costa Brava i el carrer Perpinyà. Aquest darrer és el que ara haurà de canviar de lloc. L'Ajuntament ja ha pactat el nou lloc on el reubicarà tot i que s'ha acordat amb Incasòl poder fer el canvi passades les festes de Nadal. Segons Felip, la venda del terreny que ara hauran de deixar ja està tancada i s'hi faran pisos mentre s'està acabant de tancar un acord amb un altre empresari interessat a fer-hi un espai comercial en planta baixa. Felip diu que això permetria compatibilitzar que a la part superior si fessis pisos assistits.