La vaga d´escombraries a Figueres prevista per al proper 12 de desembre arran del desacord entre sindicats i Ecoserveis pel canvi de gestió de l´ens queda ajornada fins al 20 de desembre. Sindicats, Ajuntament i els dos socis privats de l´empresa mixta (FCC i GBI) es van reunir ahir a Treball amb l´objectiu d´acostar posicions i es van emplaçar a una nova trobada el 13 de desembre. Si no s´arriba a acord abans o en el marc d´aquesta nova reunió, hi haurà protesta per Nadal.

L´alcaldessa, Marta Felip, però, es va voler mostrar prudent assegurant que hi ha hagut un acostament i que el Govern està disposat a atendre les demandes de concreció excepte en l´àmbit de «doble escala salarial» pels nous treballadors que s´incorporin a Fisersa en un futur. «Del que es tracta és d´esvair pors perquè el que volen els sindicats és deixar-ho tot ben lligat perquè en un futur, hi hagi el Govern que hi hagi, s´hagi posat blanc sobre negre. Fins i tot, es plantegen la possibilitat que a nosaltres ni ens havia passat pel cap però ens hi comprometem», afirma l´alcaldessa. En aquest sentit, diu que «estem en disposició de reconèixer les demandes que ens plantegem, a excepció de la que ja hem dit que no». D´altra banda, Felip va insistir que aquest dimecres es va arribar a un acord en assemblea a Fisersa en relació amb el conveni col·lectiu que s´està negociant a l´empresa plurimunicipal, que incorporarà els treballadors d´enllumenat i parcs i jardins d´Ecoserveis. «Espero que això ajudi a donar optimisme a la negociació del conveni amb Ecoserveis. Crec que estem en un bon punt», va afirmar a la sortida de la reunió.

La polèmica és fruit de l´extinció de la concessió d´Ecoserveis, que gestiona l´enllumenat, la neteja viària, parcs i jardins, la recollida d´escombraries i la deixalleria municipal. La voluntat municipal és que Fisersa subrogui els treballadors de jardineria i enllumenat -el punt on s´han enrocat les negociacions- i la resta surti a concurs. Hi ha diferències salarials entre els treballadors de Fisersa i Ecoserveis i els sindicats temen perquè no es mantinguin les condicions o se´ls acomiadi.