La jutgessa de Figueres ha declarat presó provisional per als quatre homes, que es consideren els caps de l'organització criminal dedicada a les falsificacions que s'ha desmantellat aquesta setmana a la Jonquera.

En total hi havia set persones que la Policia Nacional, el Servei de Vigilància Duanera i la policia portuguesa consideren que són els membres de la cúpula de l'organització. Tots ells van passar a ahir a disposició judicial i la jutge va decidir decretar presó provisional comunicada eludible amb el pagament de fiança per a quatre dels detinguts. Un d'ells ja va quedar ahir mateix en llibertat perquè va abonar la fiança.

La resta dels detinguts, tres homes, van quedar en llibertat provisional. La titular del jutjat d´instrucció 2 de Figueres va decidir però posar-los mesures cautelars que passen per la retirada de passaport i haver de comparèixer en el jutjat.

La causa encara es manté oberta i els membres del grup criminal estan acusats de delictes contra la propietat industrial, blanqueig de capitals i integració en organització criminal.

Cal recordar l'operatiu contra la venda de material falsificat a la Jonquera s'ha saldat amb 71 detinguts i el comís de 264.800 peces.