Els Mossos d'Esquadra de Figueres van detenir dijous passat un home de 51 anys i nacionalitat francesa com a presumpte autor d'un delicte d'inducció a la prostitució, proxenetisme i coaccions a la seva parella sentimental, una noia de 26 anys i nacionalitat romanesa. Es tracta del segon cas que es fa públic en pocs dies. El dissabte es va conèixer l'alliberament d'una dona a qui la seva parella va obligar a prostituir-se durant vuit anys. L'home l'amenaçava i apallissava tant a ella com a la seva filla de només tres anys, fruit de la seva relació sentimental. En els dos casos, els agressors van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

El cas es remunta al 2010. La jove portava un any exercint la prostitució al club Up & Down quan va conèixer l'home. Aleshores van iniciar una relació sentimental i van marxar a França -d'on ell era originari- però haurien dedicit tornar per problemes al país gal. Un cop aquí i al·legant problemes econòmics i coaccionant-la, la va obligar a tornar a treballar en un altre club. Mentrestant, ell no tenia feina i vivia dels diners que ella aportava. Malgrat això, l'home no hauria parat de pressionar-la i intimidar-la exercint un fort control sobre ella i els diners que guanyava.

Finalment i arran d'una discussió va aconseguir marxar de casa i va acudir a comissaria, on va explicar el calvari que havia passat. Segons sembla, l'home li hauria demanat que tornés a la prostitució inicialment com una mesura provisional fins que aconseguissin una mica de diners, però la situació es va acabar allargant cinc anys amb coaccions i fortes amenaces. Els Mossos van detenir l'home dijous passat a Figueres, on tots dos residien. El detingut, però, no tenia antecedents i després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb càrrecs.

El segon cas conegut en dos dies

Aquesta detenció s'ha conegut només dos dies després que se sabés el cas d'una altra jove de 30 anys i també de nacionalitat romanesa. En aquell cas, la dona va ser captada a Romania amb el conegut mètode Lover Boy. Només uns mesos després la va convèncer per viatjar a Espanya i allà va començar el seu calvari. Un cop acabats els estalvis i sense trobar feina, l'home la va convèncer perquè exercís la prostitució en un club, tot prometent-li que seria una situació temporal.

Ella va acceptar-ho tot i que al cap d'un temps va saber que la seva parella ja havia fet el mateix abans amb una altra noia. Aquí va ser quan la situació va començar a complicar-se i van arribar les amenaces i les agressions. Al 2013 es va quedar embarassada, va deixar-ho i va marxar a Romania, però un cop la nena va néixer va tornar a Espanya i la situació va continuar. Amb l'agravant que les agressions no només van ser per a ella sinó també per a la nena.