L'Escala disposa des de la setmana passada d'un Espai Jove, l'Esbotzada, un edifici a l'aparcament de Can Parals que inclou espais de joc, d'estudi, per fer treballs, conferències o xerrades, entre d'altres. L'espai es posa a disposició dels joves perquè participin de les activitats que s'hi faran o perquè n'organitzin.

El regidor de Joventut, Rafel López, va remarcar que es tracta d'un espai que «posem a disposició dels joves i que esperem que se'l facin seu i s'involucrin en projectes i idees». L'alcalde, Víctor Puga, va afegir divendres durant l'acte d'inauguració que cal «generar complicitat i corresponsabilitat perquè el que tenim és un projecte ambiciós i necessari que cal saber-lo gaudir».

Amb la posada en funcionament del dinamitzador juvenil, aquest any s'han portat a terme diverses activitats que van sorgir arran de diferents assemblees amb els joves. Es van organitzar diverses activitats de la Festa Major i s'han fet concerts, entre d'altres. Ara hi ha previst un curs de monitor de lleure per al 23 de desembre.