L'editorial Edicions Brau ha editat l'obra Cambra Agrícola de l'Empordà. Arquitectura, economia i societat, l'historiador i exregidor Albert Testart, i l'arquitecte Joan Falgueras. El document repassa d'una manera detallada la història d'aquesa entitat que s'ubicava en plena Rambla i que va ser enderrocada el 1968 per a la construcció de l'actual Museu de l'Empordà.

La institució, creada pels sectors moderns de la burgesia agrària empordanesa de principis del segle XX, responia a necessitats econòmiques i a un «projecte de ciutat i de comarca en plena expansió».

En aquest sentit, el llibre identifica les personalitats que la van fer possible així com la construcció d'un edifici de gran valor arquitectònic, que va sobreviure a la fi de la Cambra el 1939 però que va acabar essent enderrocat el 1968.

Una anàlisi «detallada»

Un altre dels elements que s'analitzen al llibre és l'estudi del «Butlletí», que editava la Cambra i que al llarg de més de 200 exemplars els permet veure i interpretar de manera detallada la vida interna de la institució, els seus projectes, la seva activitat, la seva expansió però també, finalment, el seu estancament.

Els tres autors són grans coneixedors de la capital altempordanesa i amb el document han volgut aportar llum a la història d'aquest equipament. El llibre es pot trobar a les llibreries des del passat 29 de novembre.