n La colla castellera de Figueres, que el maig vinent celebrarà vint anys d'història, ha iniciat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma «Totsuma» per tal d'aconseguir el finançament necessari per poder canviar la xarxa d'assaig. De moment, ja han aconseguit 28 aportacions que sumen 1.345 dels 3.500 euros que necessiten per poder comprar el nou sistema i «encarar nous reptes garantint la seguretat dels castellers per treballar en nous castells».

Des de l'entitat expliquen que la xarxa està molt deteriorada i que, tot i que l'estructura es conserva bé, la superfície i l'alçada no són les adequades per encarar castells com la torre de 7 o els bàsics de la gamma de 8, castells que la colla, asseguren, ja té en ment i vol començar a treballar en breu. L'estructura nova que han dissenyat i per la que busquen ara les aportacions, en canvi, permetrà tenir una xarxa més gran i una posició més elevada.

«El cost calculat (3.500 euros) correspon al material i part del cost de muntatge, ja que alguns castellers de la colla s'han presentat com a voluntaris per ajudar en aquest procés», expliquen els castellers a través del portal http://www.totsuma.cat/projecte/1507/reptes-nous-xarxa-nova.

El bateig públic de la colla castellera de Figueres es va fer el diumenge 4 de maig de 1997 dins dels actes de les Fires i Festes de la Santa Creu. L'acte va ser, com ja és tradicional, a la plaça de l'Ajuntament i van ser apadrinats pels Castellers de Barcelona i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Aquell mateix any, tal i com expliquen al seu web, van aconseguir descarregar tota la gamma de castells de 6, inclòs el 2d6 i el 5d6. Tot i que inicialment assajaven a l'antic Escorxador, des del 2006 compten amb un espai propi a l'edifici del Molí de l'Anguila.