L'Ajuntament de Roses va aprovar ahir el pressupost per al 2017 amb els vots a favor del Govern municipal (CiU i GdP) i les abstencions de tots els grups excepte Unió. Els comptes, que ascedeixen a 38.054.200 euros, preveuen 3.855.000 euros en inversions, un 28.31% més que aquest any. D'altra banda, l'endeutament baixa un 64.7% respecte del 2011, situant-se en els vuit milions.

Entre les principals propostes en les quals s'invertirà enguany hi ha 61.000 euros per a sistemes de videovigilància al passeig Marítim i al perímetre del municipi; 75.000 per a habitatges de vivenda social; 101.000 per a un aparcament a la platja dels Palagrers; 482.000 (finançats a mitges amb el fons Feder) per a la naturalització de Riera Trencada; 40.000 per a fer un pícnic a Falconera; 327.000 (238.000 de la Diputació de Girona) per a reformes als vestidors del Poliesportiu; 150.000 per a inversions de participació ciutadana o 483.000 (282.840 FEDER i Diputació) per a una xarxa de calor amb biomassa a la zona esportiva.

Pel que fa a les dotacions per àrees, els principals esforços se centraran en els serveis a la ciutadania, amb especial atenció als serveis socials. En aquest sentit, es mantenen partides com la de prestacions d'urgència social (100.000 euros), l'arrendament del Centre de Distribució d'Aliments, la destinada a la distribució d'aliments a domicili, els cursos de formació per a aturats i els serveis d'inserció laboral. També es mantindran els serveis de les dues llars d'infants municipals sense apujar quotes i els ajuts a la compra de llibres escolars, entre d'altres. El pressupost per a l'any vinent també preveu destinar un milió d'euros a subvencions a entitats i associacions i una aportació de 25.000 euros a l'àrea de Benestar per a bonificar el 50% de l'IBI a les famílies monoparentals.

D'altra banda, dins el Pla d'inversions presentas per a les empreses municipals, destaquen la rehabilitació de l'espigó de la Riera Ginjolers i la instal·lacions de nous pantalans flotants al dic de recer del Port, entre d'altres.

La majoria de formacions van agrair «la mà estesa» del Govern a l'hora de negociar els comptes. El regidor d'ERC, Joan Plana, va dir que els donava un vot de confiança després d'haver acceptat algunes propostes, però va alertar que no serà un xec en blanc. Des del PSC, Olga Simarro, va dir que el Govern té moltes coses a millorar, però que no obstaculitzarien el pressupost, i el del PP, Manel Escobar, els va titllar de continuïstes. L'edil de C's, José Manuel Álvarez, també va voler agrair les propostes incorporades i, en canvi, el regidor d'Unió, José Antonio Valdera, es va mostrar molt crític amb els números i va arribar a acusar-los de «trilers».