L'Audiència de Girona ha condemnat a un any i mig de presó i al pagament de diverses multes un acusat d'intentar violar una dona en un hotel de Figueres el 17 d'octubre de 2006. Uns dies més tard, el processat va colpejar també amb un mosquetó el pare i el xicot de la víctima quan es van trobar a l'estació de tren i li van recriminar l'agressió sexual.

Fiscalia i defenses han arribat a un acord per rebaixar la pena aplicant-li un atenuant de reparació del dany perquè Francisco Javier Ortega ja ha pagat 4.150 euros de la indeminització que li reclamen. L'acusat s'enfrontava inicialment a set anys. Pels fets també s'ha condemnat a un segon acusat a un any de presó per haver participat en l'agressió a l'estació.

El cas va arribar dimecres a judici tot i que es remunta a fa deu anys. Aquella nit, la víctima i un amic d'ella van quedar per anar a sopar i sortir de festa per Figueres. De matinada, van decidir anar a un hotel i van llogar dues habitacions, una doble per a la víctima i el seu amic i una altra per a Ortega. Poca estona després d'arribar, el processat va anar a l'habitació de la noia i va començar a discutir recriminant-li que no volgués dormir amb ell. Durant la disputa, l'amic de la noia va sortir un moment de l'habitació i va ser aleshores quan el condemnat va aprofitar per empentar i fer caure la víctima al terra.

L'intenta violar i la colpeja

Després, la va llançar sobre el llit i la va començar a petonejar. «Li va tocar els pits i li va agafar la mà posant-la sobre els seus propis genitals», diu l'escrit d'acusació. La noia es va resistir i ell la va colpejar i li va tocar la zona genital abaixant-li els pantalons. Quan l'amic va tornar, ell va marxar però els va amenaçar i es va endur el mòbil i els diners de la víctima. Ara haurà de pagar més de 200 euros per faltes, 6.540 a la víctima i 180 al pare.

L'altre acusat s'enfrontava a quatre anys per un delicte de lesions i a pagar una multa per una falta de lesions per les agressions al pare i al xicot. Entre Ortega i Farled havien d'indeminitzar el xicot de la noia amb els 4.150 euros que el principal acusat ja ha consignat. A Farled, finalment, l'han condemnat a un any de presó pel delicte de lesions. Tots dos tenen ordres d'allunyament.