L'incendi en una casa del barri de Sant Joan de Figueresha posat al descobert una plantació de marihuana.

Segons informa la Guàrdia Urbana de Figueres, hi hauria un centenar d'exemplars en el cultiu localitzat.

El foc ha cremat totalment el menjador d'una casa de dues plantes del carrer Ramon Reig del barri de San Joan. En el moment dels fets hi dormien dos adults i cinc nens. La mare de les criatures ha estat trasllada a l'hospital de Figueres per una cremada al peu.

Els Bombers hi han treballat des de tres quarts d'una de la matinada amb quatre dotacions. El fum s'ha escampat per tota la casa unifamiliar però finalment, el que ha cremat ha estat el menjador. La resta de l'edifici ha quedat afectat per l'alta temperatura.

La causa de l'incendi s'està investigant però tot apunta que es deu a una sobrecàrrega de la línia elèctrica. Segurament, per l'alimentació de la plantació de marihuana. La casa ha quedat precintada per la Guàrdia Urbana de Figueres.

Contundència contra el frau elèctric

L´alcaldessa de Figueres, Marta Felip, diu que aquesta no és la primera vegada que això passa i que, per sort, no s´han hagut de lamentar víctimes tot i que la mare ha hagut de ser traslladada a l´hospital per una cremada al peu.

"Una vegada més uns fets com aquests estan passant en aquesta zona i nosaltres seguim demanant implicació de tots els cossos per fer controls del frau elèctric perquè, com hem pogut comprovar, aquí la llum estava punxada també", afirma Felip.

En aquest sentit, reclama actuacions decidides i diu que, precisament, avui hi havia previst un operatiu però que ahir al vespre Endesa els va trucar per suspendre´l per falta d´operatius. "Demanem que aquestes actuacions siguin una prioritat", reitera.