La nova reunió ahir al Departament de Treball entre sindicats, Ajuntament de Figueres i socis privats de l'empresa mixta Ecoserveis va acabar de nou sense acord. Els sindicats mantenen com a data de vaga d'escombraries, enllumenat i jardineria el proper dimarts, dia 20 de desembre, però s'han emplaçat a una trobada gairebé in extremis. En un comunicat, el Govern municipal va assegurar mantenir l'esperança d'aconseguir paralitzar la convocatòria.

En un comunicat, l'Ajuntament va explicar que ahir es va acordar demanar als sindicats que elaborin un document on facin constar quines són les seves aportacions respecte a la proposta presentada pel Govern. En aquest sentit, diuen que esperen poder aturar la vaga i afirmen que la darrera proposta presentada, que s'ha anat modificant en base a les converses mantingudes amb els representants dels treballadors, garanteix el mateniment de les seves condicions laborals.

La divisió entre representats dels treballadors i l'Ajuntament va iniciar-se quan es va fer públic que el Govern pretenia dividir els serveis un cop acabés la concessió per la qual fins ara s'han gestionat a través d'una empresa mixta les escombraries, la deixalleria, la neteja viària, la jardineria i l'enllumenat públic.

La voluntat és treure a concurs els serveis vinculats als residus i subrogar a l'empresa plurimunicipal Fisersa la resta. El principal punt de desacord van ser des dels inicis les diferències salarials d'uns i altres. Mentre l'Ajuntament manté que es mantindran els llocs de feina i que no es tocaran ni sous ni condicions laborals, els sindicats consideren que hi ha punts que no s'han aclarit suficientment i temen acomiadaments.