Droga enmig del fum. Això és el que van descobrir els Bombers i la Guàrdia Urbana de Figueres després d'apagar un incendi en una casa del barri del Culubret de la ciutat. L'incendi es va declarar a la planta baixa però després de ventilar l'edifici i de mirar que no hi hagués cap afectació al primer pis van descobrir més d'un centenar de plantes de marihuana.

Amb la troballa, s'ha iniciat una investigació que lideren els Mossos de la comissaria de Figueres. De moment no hi ha detinguts però podria haver-hi imputats per tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. I és que segons l'Ajuntament, els inquilins tenien la llum punxada. Punt que fa pensar que la hipòtesi de l'inici de l'incendi, segons el consistori, podria ser la d'un curticircuit per sobrecàrrega de la línia elèctrica.

L'incendi va produir-se ahir al carrer Ramon Reig i va cremar totalment el menjador. En el moment dels fets hi dormien dos adults i cinc nens. La mare de les criatures va haver de ser trasllada a l'hospital de Figueres per una cremada al peu. Els Bombers hi van treballar des de tres quarts d'una de la matinada amb quatre dotacions. El fum es va escampar per tota la casa unifamiliar i quan van pujar fins al primer pis van descobrir, juntament amb la Guàrdia Urbana, el cultiu. La casa va quedar precintada.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va explicar ahir que no era la primera vegada que es produeix aquesta situació i que, per sort, no hi havia hagut víctimes. «Una vegada més uns fets com aquests estan passant en aquesta zona i nosaltres seguim demanant implicació de tots els cossos per fer controls del frau elèctric perquè, com hem pogut comprovar, aquí la llum estava punxada també», va afirmar. Va reclamar actuacions decidides i va dir que ahir hi havia previst un operatiu però que Endesa els havia trucat per suspendre'l per falta d'operatius. «Demanem que aquestes actuacions siguin una prioritat», va reiterar l'alcaldessa.