Jordi Dagà (Figueres, 1950) ha mort aquest cap de setmana a Barcelona víctima d'un càncer. Dagà va ser un destacat dirigent del PSUC en els anys de la transició, però sobretot ha destacat per la seva faceta com a directiu i assessor empresarial.

Dagà va estudiar fins a tercer de químiques a la Universitat de Barcelona (UB), i després Filosofia i Lletres i Història a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En aquesta etapa va ser un destacat líder estudiantil i va participar en diversos actes de protesta que van acabar amb detencions i força nits a la garjola de comissaria.

De l'etapa universitària, més enllà dels moviments estudiantils contraris al règim, Dagà sempre destacava que va tenir com a professor l'exalcalde de Girona Joaquim Nadal.

En el camp laboral, Jordi Dagà va començar a treballar en la seva època d'estudiant com a gestor comercial al Banco Catalan de Desarrollo. Més endavant va entrar a la Banca Mas Sardà. En aquest últim banc, va ser primer director de la zona de Llevant i Balears, i després subdirector regional de Catalunya.

Després del seu pas per la banca, Jordi Daga es va incorporar l'any 1984 fins al 1986 a NutrexCallís de Banyoles. En aquesta empresa va ser primer director financer i després director general adjunt de Nutrex.

La seva trajectòria professional va continuar amb diversos càrrecs de responsabilitat a altres empreses. Va ser conseller delegat de Catalana d'Iniciatives (la primera societat de capital risc de l'Estat).

Dagà va fer el salt a Madrid en una època, la del primer govern Aznar, en què hi havia com a ministres dos antics companys del PSUC (Anna Birulés i Josep Piqué). Primer va ser director general adjunt a la presidència de la SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials) i després vicepresident del mateix organisme públic.

Al llarg de la seva vida professional també va ser president de LG-Philips Espanya, president de Prointec, o assessor d'Indra. També va assessorar diverses operacions de fusió i adquisició d'empreses. Com a expert en estratègia i reestructuracions empresarials, va dirigir reestructuracions a Nissan Motor Ibèrica i la cooperativa Coinre, i va col·laborar amb Baker & McKencie en les reestructuracions de Miniwat, Levi's, Eaton i Haulotte Cantàbria.

Dagà també era un destacat gastrònom i l'any 1997 va ser pregoner de la Mostra del Vi de Figueres.