Una avaria en el sistema de subministrament de fluid elèctric a l'estació de Portbou va interrompre ahir la circulació de trens entre aquesta localitat i Figueres entre dos quarts de nou del matí i tres quarts de deu. La paral·lització de la circulació de trens de la línia R11 va obligar a Renfe a habilitar busos llançadora en ambdós sentits de circulació per tal que els usuaris poguessin arribar a la seva destinació.

Inicialment, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) considerava que la intensitat del vent era responsable del problema de subministrament. Els tècnics van supervisar la instal·lació entre Llançà i Portbou i a la tarda van poder situar el problema a l'estació de Portbou, tot i que no van poder determinar les causes que havien provocat la pèrdua d'electricitat i encara es troben investigant.

No va ser l'únic problema que van tenir els trens de Renfe perquè també ahir a la R3 entre Vic i Balenyà circulaven almenys amb vint minuts de retard. La incidència es va produir quan passaven deu minuts de les nou del matí i el comboi va estar aturat tres quarts d'hora, fins que el tren va haver de ser retirat de la via en comprovar-se que s'havia avariat. La freqüència es va recuperar a mig matí.