"En la localització del presumpte gihadista ha estat clau la col·laboració de la Policia Local de Figueres, que ha complementat l'actuació de la Guàrdia Civil, posant novament de manifest la necessitat de la màxima implicació de tots els cossos policials i serveis de seguretat per fer front a aquesta amenaça." Aquest és un fragment del comunicat que ha emès el Ministeri d'Interior de l'Estat espanyol per agrair el suport de la Guàrdia Urbana de Figueres en la lluita contra el terrorisme gihadista i, concretament, en la detenció, aquest divendres, 13 de gener, d'un home vinculat presumptament a Daesh.

Actualment els investigadors intenten determinar el grau de radicalització que tenia el detingut, les seves possibles vinculacions a Europa, les activitats que ha pogut estar realitzant a favor de Daesh i quin era el seu propòsit des que va arribar a Espanya.

La investigació i posterior detenció a Figueres l'han dirigit agents de la Prefectura d'Informació de la Guàrdia Civil i del Grup d'Informació de la Comandància de Girona, sota la direcció del JCI nº 4 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional. El sospitós és un ciutadà marroquí amb documentació holandesa, i ha estat arrestat en virtut d'una ordre de detenció de les autoritats holandeses per la seva presumpta pertinença al grup terrorista Daesh.

Segons els indicis recollits en la investigació, el detingut hauria pogut estar en zona de conflicte i hauria retornat en els últims dies a la capital altempordanesa