La Policia Nacional ha comissat 283 quilos d'haixix a la Jonquera.

La droga es trobava a dins d'un cotxe que un traficant va abandonar després de topar amb la vorera en veure la Policia Nacional. L'home va fugir corrents i el van detenir poc després.

Tot va succeir en el marc dels controls contra la delinqüència organitzada itinerant que es fan en aquest punt fronterer.

En una altra actuació, els agents van interceptar un home que transportava cinc quilos de marihuana disposats en 12 paquets ocults a dins del seient del darrere del vehicle.

Ambdós homes van quedar imputats per delictes contra la salut pública i el jutge de guàrdia de Figueres va decretar el seu ingrés a la presó provisional.

El primer dels fets es remunta al dijous de la setmana passada quan els agents de la Policia Nacional van voler identificar un conductor d'un cotxe. Li van ordenar que s'aturés però va fugir de l'aparcament d'una discoteca de la Jonquera.

Instants més tard, després de topar amb una vorera, l'únic ocupant del cotxe va fugir corrents del lloc. Va abandonar el vehicle però els policies el van poder detenir al cap de pocs metres.

Tot seguit van procedir a escorcollar el vehicle i van poder comprovar que l'home, d'origen marroquí, transportava 11 bosses de lona que contenien droga: un total de 283 quilos d'haixix.

Olor de marihuana

En un altre filtre de seguretat que s'estava realitzant a l'autopista AP-7 durant la matinada de diumenge, agents de la Policia Nacional van interceptar un vehicle conduït per un home de nacionalitat italiana.

Durant la identificació el policia va notar una forta olor característica d'un tipus de droga que procedia de l'habitacle. Davant dels fets, els agents van decidir portar a terme un registre més minuciós.

Van descobrir que a dins del seient del darrere hi havia 12 paquets que contenien un total de cinc quilos de marihuana, que el narcotraficant transportava cap França.

Els operatius han estat desenvolupats per agents de la Unitat Central d'Intervenció -U.C.I.- i de la Unitat d'Estrangeria i Documentació de la Jonquera, respectivament.