L'Ajuntament de Roses ha posat en marxa el procés participatiu per a l'elaboració del pressupost del 2017. Els veïns ja poden presentar els projectes que volen incloure. Cada persona pot presentar fins a tres projectes que consideri prioritaris i que no poden sobrepassar els 150.000 euros.

Els veïns reben en el seu domicili el díptic informatiu amb les vies per a presentar els projectes: presencials (dipositant la butlleta que inclou el díptic a les bústies habilitades a aquest efecte al Servei d´Atenció Ciutadana-SAC de l´Ajuntament, a la Biblioteca o a l´Oficina de Turisme), com telemàtica (a través de la pàgina web www.tudecideixesroses.cat). Les propostes es poden presentar fins al pròxim 2 de febrer.

A la primera fase de recollida de les propostes de projectes i inversions a desenvolupar, seguirà el Fòrum Ciutadà -consistent en la realització de dues sessions participatives que tindran lloc els dies 1 i 8 de febrer per debatre i prioritzar propostes-, i una tercera fase de valoració tècnica dels projectes a càrrec dels serveis tècnics municipals, on s´estudiaran la viabilitat d'aquests.

El procés culminarà amb una darrera fase de votació, on les propostes finalistes se sotmetran a votació ciutadana, oberta a tots els rosincs i rosinques majors de 16 anys. Per facilitar al màxim la participació, la votació també es podrà fer per mitjans electrònics i presencials.