L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha tapat els forats on crien els coloms als edificis de l'Ajuntament i de la Basílica. S'han col·locat xarxes en una trentena d'espais que utilitzen les aus. La població retira anualment uns dos mil exemplars de coloms.

La Unitat de Control de Plagues Urbanes del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter va portar a terme dimarts l'operació per encàrrec de l'Ajuntament a l'edifici del Palau dels Comtes -seu de l'ajuntament- i a l'edifici religiós de la Basílica de Santa Maria.

El control a través de la retirada de la captura d'exemplars és insuficient, segons ha informat l'Ajuntament, i "es fa igualment necessari actuar en aquells espais que són utilitzats pels coloms com a llocs per reproduir-se".

Un camió-cistella de gran abast va tapar amb xares poc visibles des de la distància els forats existents en aquests dos edificis i que les aus fan servir per fer-hi els nius. Aquesta au fa postes ininterrompudament i de manera consecutiva durant tots els mesos de l'any.