Una disputa per aclarir la propietat d'una gossa acaba als Jutjats de Figueres

L'Anxova Peluda de l'Escala va rebre l'animal sense identificació però la suposada propietària la reclama i els ha demandat

27.01.2017 | 08:55

Una disputa per aclarir la propietat d'una gossa ha arribat, aquest dijous, als tribunals. El Jutjat de primera instància número 3 de Figueres ha celebrat una vista de mesures cautelars arran de la demanda interposada per una persona que reclama la propietat d'una gossa que l'associació l'Anxova Peluda de l'Escala va rebre el juny passat sense cap identificació.

L'entitat va deixar l'animal amb una família d'acollida però, abans que passessin els vint dies que estableix la llei per a l'adopció, va aparèixer la suposada propietària. L'advocat de l'associació, Sergi Trinidad, diu que aquesta persona no va aportar proves concloents i que, per tant, no se li va lliurar la gossa. La dona els va demandar i, a més, ha demanat com a mesures cautelars que li donin la "custòdia" de l'animal fins que el jutjat resolgui.

El curiós cas es remunta al juny quan l'Anxova Peluda –que exerceix de protectora d'animals- va rebre una gossa que hauria estat abandonada a Barcelona. Trinidad explica que l'animal no duia xip ni cap tipus d'identificació. Per això, l'entitat va realitzar els tràmits habituals entre els quals hi ha la col·locació del xip i la publicació de la seva troballa al web i a les xarxes socials. Paral·lelament, i tenint en compte que no disposen de cap refugi, li van buscar una casa d'acollida.

"L'animal estava abandonat i, com que és complicat que aparegui el propietari, se'l deixa en acollida. Els que se'l queden poden procedir a l'adopció passats els vint dies que estableix la llei", ressalta l'advocat.

La situació es va complicar al cap de pocs dies, quan va aparèixer una persona que assegura ser-ne la propietària. Com és habitual, explica, se li van requerir proves que ho acreditessin. Segons Trinidad, però, no disposava de cap documentació i va aportar unes fotografies que no permeten identificar l'animal. Aleshores, l'entitat li va comunicar que no podien donar-li la gossa i la dona els va demandar.

Mesures cautelars

A l'espera que se celebri el judici, la part demandant ha reclamat mesures cautelars perquè considera que hi ha risc que la gossa pugui desaparèixer i, per això, vol tenir-ne la custòdia. El representant de l'entitat, però, creu que no es compleix cap dels requisits per prendre mesures d'aquest tipus i marca que la gossa està registrada a nom de l'associació i que no es pot perdre. "Creiem que són innecessàries", insisteix. La previsió és que en els propers dies la magistrada resolgui si estableix o no les mesures.

Una protectora peculiar

L'associació va néixer al 2014 amb l'objectiu d'oferir una alternativa a les gosseres habituals. No disposa de terrenys ni de cap refugir per acollir-los. Per això, ha teixit una xarxa de cases d'acollides a través de les quals es té cura dels animals a l'espera que es recuperin o algú els adopti. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

L´Estat cedeix a Figueres quatre solars per fer-hi aparcaments públics gratuïts

L´Estat cedeix a Figueres quatre solars per fer-hi aparcaments públics gratuïts

Juntament amb la reurbanització del carrer Joan Arderius, es crearan 120 places lliures de pagament

La Guàrdia Urbana de Figueres intervé dotze comptadors irregulars a la ciutat

La Guàrdia Urbana de Figueres va intervenir ahir un total de 12 comptadors irregulars...

Els estanys dels Aiguamolls, secs a l´estiu

Com cada any a aquesta època seguint el cicle natural dels de la zona mediterrània perden l´aigua...

Els Mossos retiren la via ferrada d´Albanyà per manca de seguretat

La unitat de muntanya la va revisar després que quatre persones resultessin ferides en caure una...

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

L´accident va obligar a tallar carrils de la via i va generar retencions que van arribar als cinc...

Enllaços recomanats: Premis cinema