El equips de recerca han recuperat aquest dilluns al matí el cos sense vida de l’home de 60 anys, Tete Fernàndez que anava amb la seva dona en el vehicle divendres a la nit i tot indica que una riuada va arrossegar el matrimoni de Figueres quan travessava el passallís amb el seu vehicle.

El cos ha estat localitzat per una dotació de Bombers del Parc de Santa Coloma de Farners entre el punt on hi havia el turisme i on es va trobar el cadàver de la seva dona, de 59 anys, aquest diumenge. Al voltant de dos quarts de nou d’aquest matí, s’havia iniciat el dispositiu de recerca i s’havia ampliat fins a Castelló d’Empúries, amb la participació dels GRAE de muntanya i subaquàtics, Protecció Civil, els ADF i Mossos d’Esquadra, entre d’altres.

El matrimoni, que venia de Vilabertran i es dirigia a Rabós, circulava divendres en un tot terreny per una carretera local de Masarac i en un pas inundable el vehicle hauria caigut a l'aigua, segons les primeres hipòtesis. Les finestres del vehicle estaven obertes, el que va fer pensar als equips d'emergència que la parella va sortir del cotxe i després va ser arrossegat per la riera.

El dispositiu de recerca va localitzar ahir el cos del a dona però no van poder trobar el de l'home. Aquest dilluns al matí a primera hora han reprès el dispositiu amb efectius dels Bombers, Mossos d'Esquadra, ADF i Protecció Civil.

El cap de guàrdia dels Bombers, Lluís Regincós, ha detallat que les condicions per a la recerca eren molt millors que les d'ahir. "El nivell de l'aigua ha baixat ben bé mig metre i l'aigua estava molt més neta, per això hem volgut assegurar els trams que van des de Masarac fins a Vilanova de la Muga, que és on sospitàvem que podia ser", ha explicat.

Poc després de les onze del matí, un dels equips que resseguien la riera de l'Anyet ha trobat el cos de l'home de 60 anys. Estava en una zona de difícil accés i a una distància d'entre 700 i 800 metres des de la passera que van intentar creuar amb el vehicle. El cos l'han localitzat a prop d'on van trobar el de la seva dona, a qui la riuada va arrossegar uns metres més. Entre un i altre hi havia una distància d'uns 350 metres.

El cos de l'home l'han localitzat 200 metres abans d'arribar al Mas Genís, una zona coneguda com els Búnquers. Regincós ha explicat que el rescat del cos ha estat complicat. "És una zona de molt difícil accés, amb molts arbres caiguts, mota vegetació de ribera i moltes branques", ha detallat. De fet, els Bombers han hagut d'obrir camí per poder arribar fins a la llera de la riera. L'aixecament de cadàver s'ha fet a quarts d'una de la tarda.

El dispositiu d'aquest dilluns havia ampliat la recerca fins a Castelló d'Empúries, davant la previsió de la baixada del nivell de l'aigua. En total, hi han treballat una vuitantena d'efectius que han dividit la superfície de recerca en tres zones, Masarac-Vilanova de la Muga-Castelló d'Empúries.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha agraït la tasca dels equips de recerca que han participat en el dispositiu al llarg d'aquest cap de setmana i que han estat treballant "en condicions no sempre fàcils". Jané ha recordat que aquest diumenge, després de visitar la zona on treballaven els efectius de rescat, ja es treballava amb la confiança que un cop baixés el cabal del riu "seria més fàcil poder trobar el cos".

En aquest sentit, ha lamentat que tenint en compte les hores que havien passat i la força amb què baixava la riera la nit de divendres a dissabte feia "difícil pensar" que es podia trobar l’home amb vida. Per últim, el conseller ha traslladat el seu "afecte" i "condol" als familiars de les víctimes de l’accident.

Dol a Figueres

Des de Figueres, l'alcaldessa, Marta Felip ha anunciat via Twitter que l'ajuntament declara un dia de dol